Otomobilde 'Artemis' heykelciği bulundu | Adana haberleri

Otomobilde 'Artemis' heykelciği bulundu | Adana haberleri

Adana'da bir otomobilde avcılık ve ay tanrıçası Artemis'in heykelciği ele geçirildi, sürücü gözaltına alındı. Şüpheli Yaşar Bayram K.'nin ise, "Çocuklarım sokakta oynarken bulmuş, bana getirdi. Evde süs eşyası olarak kullanmak için alıp otomobile koymuştum" diye ifade verdiği ifade edildi.

Adana'nın Merkez Seyhan İlçesi'nde şüphe üzerine bir otomobili durduran asayiş polisleri, sürücü Yaşar Bayram K.'yi indirip arama yaptı. Aramada otomobilin torpidosunda bir heykelcik bulundu.

Tarihi eser şüphesiyle otomobil sürücüsü ve heykelcik, Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yapılan araştırmada Roma dönemine ait, altın ve bronz kaplama olduğu değerlendirilen heykelciğin Yunan mitolojisindeki avcılık ve ay tanrıçası Artemis'i simgelediği belirlendi. Ayrıntılı inceleme için heykelcik, müze yetkililerine ulaştırıldı.

''ÇOCUKLARIM BULMUŞ...''

Şüpheli Yaşar Bayram K.'nin ise, "Çocuklarım sokakta oynarken bulmuş, bana getirdi. Evde süs eşyası olarak kullanmak için alıp otomobile koymuştum" diye ifade verdiği ifade edildi.

Şüpheli adliyeye sevk edilirken, müze yetkilileri heykelciği incelemeyi sürdürüyor.

ADANA/DHA




İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN