Özel eğitime teşvik kaldırılıyor | Ziya Selçuk özel okul teşvik haberleri

Özel eğitime teşvik kaldırılıyor | Ziya Selçuk özel okul teşvik haberleri

Özel eğitime teşvik kaldırılıyor haberi gündeme bomba gibi düştü. Ziya Selçuk özel eğitime teşvik ile ilgili açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracağız." dedi. İşte özel okul teşvikler ile ilgili son dakika haberleri ve 'Ne zaman kaldırılıyor' sorusunun yanıtı...

Ziya Selçuk Özel eğitime teşvik kaldırılacak açıklaması yaptı. Vatanandaşlar 'Özel okul teşvik kaldırılıyor mu? sorusunu sormaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu gün yaptığı açıklama heyecan yarattı. İşte 'Özel eğitime teşvik kaldırılıyor mu? Ne zaman kaldırılıyor?' sorularının detaylı yanıtı ve son dakika haberleri...

Özel eğitime teşvik kaldırılıyor mu? Bakan Selçuk'tan bomba gibi açıklama. Selçuk "Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracağız." dedi. Özel eğitime teşvik googlede trend oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konuşmasında pek çok açıklamada bulunurken teşvikler ile ilgili de önümüzdeki sene kadameli olarak kaldırılacağını belirtti. son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz.

18-11/07/ziya-selcuk-ozel-okul-tesvik-haberleri.jpg

ÖZEL EĞİTİME TEŞVİK KALDIRILIYOR MU?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile üniversitelerin 2019 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Komisyon, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığının 2019 yılı bütçesine ilişkin sunumuna başladı.

Ziya Selçuk'un yaptığı sunumdan satırbaşları şu şekilde;

- Okullar arasındaki eşitsizlik giderilecek

- Öğrenciler üzerindeki sınav baskısı azaltılacak

- Yabancı dil konusunda dijital ortam oluşturulacak

- Müfredatlar, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecektir

- Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracağız."

"2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ödeme miktarları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bakanlığımızın müştereken belirlediği oranda artırılarak, eğitim ve öğretim kademesine göre yıllık 3.290 TL ile 4.610 TL arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecektir."

18-11/07/zel-egitime-tesvik-kaldiriliyor-1541578682.jpg

2018 - 2019 EĞİTİM YILINDA NE KADAR ÖĞRENCİ DESTEK ALACAK?

Resmi Gazete’de dün yer alan tebliğlere göre 2018-2019 eğitim yılında özel okullardaki 75 bin öğrenci ilk defa eğitim-öğretim desteğinden faydalanacak.

Bu yıl okul öncesinde 3 bin 290, ortaokul ve lisede 4 bin 610, temel lise ile ilkokuldaysa 3 bin 960 TL’lik teşvik verilecek.

Özel mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki öğrencilere bu yıl da 7 bin TL’ye ulaşan destek sağlanacak.

Destek; yörenin kalkınmada öncelik derecesiyle gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, eğitim bölgesindeki öğrenci sayısı, öğrenci ve gidilecek okulun başarı seviyeleri dikkate alınarak sağlanacak.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında, organize sanayi bölgelerinde (OSB) veya dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde okuyan öğrenciler için eğitim-öğretim desteği de verilecek. Bu destekler bölümlere göre değişmekle beraber en düşük 4 bin 950, en yüksek ise 7 bin 420 TL olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN