Özel Okul Teşvik yerleştirme sonuçları tıkla öğren | meb.gov.tr teşvik yerleştirme sonuçları

Özel Okul Teşvik yerleştirme sonuçları tıkla öğren | meb.gov.tr teşvik yerleştirme sonuçları

Binlerce öğrencinin merakla beklediği MEB Özel Okul Teşvik Yerleştirme Sonuçlarına ve son dakika haberini sizler için araştırdık. Öğrenciler kadar velilerinde beklediği yerleştirme sonuçları meb.gov.tr adresinden ve aynı anda E-Okul VBS üzerinden öğrenilebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 Özel okul yerleştirme sonuçlarında artık sona gelindi. Özel okul teşvik/destek tercih yerleştirme sonucu meb.gov.tr'den açıklanacak. Özel okul teşvik sonucu MEB sorgulama ekranından öğrenmek için haberimizde yer alan E-okul linkinden ve MEB linkinden sonuçları şifre ve numaranızla takip edebilirsiniz. İşte merak ettiğiniz Özel Okul Teşvik yerleştirme sonuçları ve bundan sonra yapmanız gereken işlemler...

MEB tarafından yapılan 2017 Özel Okul Teşvik başvuru yerleştirme sonuçları merakla bekleniyordu. Öğrenciler sonuçları meb.gov.tr adresinden ve E-okul üzerinden özel okul tercih yerleştirme sonuçları öğrenebilecekler. Sonuçları öğrenciler aday numara ve şifreleriyle kolaylıkla sorgulatabilirler. Eğitim ve öğretim desteğine müracaat eden okullar ve illerin destek kontenjanları ile tercih işlemi yapabilecek öğrenci listesi, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü internet sayfasında ilan edildi. Tercih işlemi yapmaya hak kazanan öğrencilerin tercihleri 7 Eylül itibariyle alınmaya başlandı. Yerleştirme başvurları geçtiğimiz günlerde sona erdi ve adaylar şimdi Özel Okul Teşvik Yerleştirme sonuçlarını beklemeye başladı. Siz de haberimizde yer alan linklerden sonuçları öğrenebilir bundan sonra yapmanız gereken işlemleri takip edebilirsiniz. İşte tüm ayrıntılarıyla 2017 Özel Okul Teşvik yerleştirme sonuçları ve MEB sonuç açıklama ekranı...

2017 özel okul teşvik sonuçları sorgulama ekranı hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar haberimizde. Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği teşvik yerleştirmeleri 15 Eylül'de açıklanacağı günler öncesinden duyuruldu. 15 ve 22 Eylül tarihleri arasında nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor. Örneğin ilkokulda teşvik alan öğrenci 4 yılın sonuna kadar teşvik alıyor, ortaokulda tekrar başvuruyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Binlerce aday heyecanla sonuçların açıklanmasını beklerken aşağıda yer alan linklerden sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz. Teşvikten yararlanma hakkı kazanan öğrencilerin tercihlerini 14 Eylül’e kadar gerçekleştirmesi gerekiyor. Yerleştirme sonuçları 15 Eylül'de ilan edilecek. Öğrencilerin, yerleştiği özel okula nakil ve kesin kayıt işlemlerini 15-22 Eylül tarihleri arasında tamamlaması gerekiyor. Boş kalan kontenjanlar için ise aynı tercihler üzerinden 25 Eylül'de ek yerleştirme işlemi yapılacak ve ek yerleştirme kayıt işlemleri 25-29 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÖZEL OKUL TEŞVİK YERLEŞTİRME SONUÇLARI

MEB tarafından yapılan özel okullarda okumak isteyen öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği başvuru hakkı sonuçları açıklandı. Destekten yararlanmak isteyen özel okulların MEBBİS üzerinden başvuruları 10 Ağustos - 06 Eylül 2017 tarihleri arasında yapıldı. Tercih işlemi yapabilecek öğrenciler 07 Eylül 2017 tarihinde ilan edildi. Bu tarihten itibaren adaylaryerleştirme işlemlerini yaptılar ve şimdi gözler yerleştirme sonuçlarının açıklanmasında. Siz de haberimizde yer alan linklerden ister meb.gov.tr adresinden isterseniz E-okul sisteminden sonuçları takip edebilirsiniz.

ÖZEL OKUL YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN... (MEB)

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25’i kadar öğrenci yerleştirilir. Her sınıf seviyesine bina kontenjanının yüzde 25’inden fazla öğrenci yerleşemeyecektir.

17-09/14/hdhbbsx.jpg

E-OKUL GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığının sunmuş olduğu E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde, öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgisine kolay ve hızlı bir şekilde en güncel haliyle ulaşabilmek mümkün. Bu sistem öğrencilerle birlikte veliler için de oluşturulmuştur. E-okul sisteminde süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder. E-okul veli bilgilendirme sistemine, resmi web sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ üzerinden erişilebilmektedir. Böylece öğrenci numaraları ve T.C.kimlik numaraları ile giriş yapılarak bu sistemden en etkin ve verimli şekilde yararlanılabilmektedir. E-okul veli bilgilendirme sistemi; öğrencinin sınav puanlarını, sınav tarihlerini, devamsızlık durumunu, haftalık ders programını, nakil işlemlerini, merkezi olarak yapılacak sınavların (TEOG vb.) tercih işlemlerini, aldığı belgelerini, şube başarı ortalamalarını, yılsonu notlarını ve duyurularını içermektedir.

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN... 

E-Okul veli bilgilendirme sistemi, velilere öğrencileri hakkında bilgiler sunmaktadır. Bu sayede veliler çocuğuyla ilgili bilgilerini tüm eğitim hayatı boyunca öğrenebilmekte ve çocuğuna daha iyi eğitim kalitesi, üstün başarı sağlayabilmek adına geleceğini şekillendirme fırsatına sahip olmaktadır.

17-09/14/basliksiz-1-1504515515.jpg

TEŞVİK NE KADAR?

Milli eğitim Bakanlığı tarafından özel okullarda okuyan öğrencilere sağlanan eğitim öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılı için, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel lise öğrencilerine 4 bin 280 lira, ortaokul ve diğer liselerde okuyan öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

ÖZEL OKUL TEŞVİK EK YERLEŞTİRME

Bu tarih aralığında destekten faydalanma hakkına sahip olamayan öğrenciler ise 25 Eylül tarihinde gerçekleşecek Ek Yerleştirme Sonuçlarını bekleyecek. Bu tarihlerde destek hakkından faydalananlar, 25-29 Eylül aralığında Ek Yerleştirme kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor. Buna göre, 75 bin öğrenciye ilk defa eğitim ve öğretim desteği verilecek. Daha önceki yıllarda destek almaya hak kazanan öğrencilerle birlikte bu rakam 340 bine çıkacak. Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 2 bin 860 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 440 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye ise 3 bin 440 lira destek verilecek. Bu yıl eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri ile destek alacak özel okulları "www.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenmek mümkün.

KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Adayların merak ettiği bir diğer işlemde kesin kayıtların ne zaman yapılacağı oldu. Yerleştirme sonuçlarının Eylül'de ilan edilmesinin ardından, Eylül'de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı Eylül'de, ek yerleştirme kayıt işlemleri ise Eylül'de gerçekleştirilecek. MEB tarafından yapılan açıklama göre 15-22 Eylül tarihinde ise nakil ve kesin kayıt işlemi gerçekleştirilecek.

17-09/14/ovten_1504764599_6991.jpg

MEB ÖZEL OKUL DESTEĞİ TAKVİMİ

Destekten Yararlanmak İsteyen Özel Okulların Başvuruları: 10 Ağustos 2017 - 06 Eylül 2017

Tercih İşlemi Yapabilecek Öğrencilerin İlanı: 07 Eylül 2017

Öğrencilerin Tercih İşlemleri: 07 -14 Eylül 2017

Yerleştirme Sonuçlarının İlanı: 15 Eylül 2017

Nakil ve Kesin Kayıt İşlemleri: 15-22 Eylül 2017

Ek Yerleştirme Sonuçlarının İlanı: 25 Eylül 2017

Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri: 25-29 Eylül 2017

TEŞVİK ÜCRETLERİ

İlk defa destek verilecek 75,000 özel okul öğrencisine, her biri için 3,060 TL ile 4,280 TL öğrenim desteği sağlanacak. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ve 2017-2018 öğretim yılında özel okul öğrencilerine verilecek öğrenim desteklerinin miktarını belirleyen tebliğe göre, kapsam dahilinde ilk defa destek alacak 6,000 okul öncesi eğitim kurumu öğrencisine 3,060 TL, 15,000 ilkokul öğrencisine 3,680 TL, 15,000 ortaokul öğrencisine 4,280 TL, 15,000 lise öğrencisine 4,280 TL ve 24,000 temel lise öğrencisine 3,680 TL olmak üzere 75,000 öğrenciye 290.2 milyon lira destek verilmesi öngörülüyor. Tebliğde ayrıca, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında yukarıda sayılan okul kademe ve türleri için toplam 340,000 öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verileceği belirtildi.

17-09/14/1624755_059f8dd76de08455d877a7055e7f17f9.jpg

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yaz tatilini sürdüren öğrenciler, heyecanla okulların açılacağı tarihi bekliyor. 2017-2018 eğitim öğretim dönemi 18 Eylül 2017 tarihinde çalacak ilk ders zili ile başlayacak. Okula yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve bir üst sınıfa geçen öğrenciler, 18 Eylül Pazartesi günü okul sıralarında yerlerini alacak. Öğrenciler, yaklaşık 4 aylık bir eğitim sürecinin ardından 19 Ocak 2018 tarihinde yarı yıl tatiline çıkacak. 2017-2018 yılının ikinci dönemi ise 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 4 aylık eğitimin ardından öğrenciler karnelerini alcak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak.

PAZARTESİ GÜNÜ ULAŞIM ÜCRETSİZ

İETT'den yapılan açıklamada, İstanbul'da 18 Eylül'de toplu taşıma araçları 06.00-13.00 saatlerinde ücretsiz hizmet verileceği duyuruldu. İETT'den yapılan açıklamada, okulların açılmasıyla trafiğe yeni araçların dahil olacağı ifade edildi. Açıklamada, 18 Eylül'de trafiği rahatlatmak için bazı önlemler alındığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: "Okulların açılmasıyla birlikte trafiğe katılacak çok sayıda öğrenciyi göz önüne alan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar uyarınca okulların açılacağı ilk gün toplu taşıma araçları 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. Alınan karar doğrultusunda İstanbul'da okulların açılacağı 18 Eylül Pazartesi günü, İETT, İstanbul Otobüs AŞ, özel halk otobüsleri, metrobüs, tünel, Şehir Hatları vapurları ile Metro İstanbul'a ait metro, hafif metro, tramvay ve füniküler araçları, 06.00-13.00 saatlerinde İstanbullulara ücretsiz hizmet verecek."

17-09/14/thumbs_b_c_b3f47ea33ac3319b6a44bfe3be7a85f2.jpg

MEB AÇIKLADI: SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Okulların açılmasına az bir zaman kala öğrencilerin gün aydınlanmadan okula gidecek olması velileri düşündürüyor. Saatler geri alınacak mı sorusu yine gündemde. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın, öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmasının engellenmesi için bir genelge yayınladığı ortaya çıktı. İllerdeki okul başlama saatleri buna göre ayarlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8 Eylül tarihinde, yeni öğretim yılında okul servislerini ilgilendiren bir genelge yayınladığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz adına Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu imzasıyla yayınlanan genelgenin 4. maddesinde, “2017/2018 eğitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceğinin göz önünde bulundurulması” istendi. Bundan dolayı, “Taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi” talimatı verildi. Tüm valiliklere gönderilen genelgede her ilin kendi iklim ve coğrafi koşullarının dikkate alınması ve ilk ders başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi istendi. Okula giriş ve servis saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Genelgede akşam çıkış saatiyle ilgili herhangi bir bilgi yer almadı.

17-09/14/akilli-saatler-geri-kaldi-vatandaslar-sabah-sok-yasadi-1505376617.jpg

Binlerce öğrencinin merakla beklediği MEB Özel Okul Teşvik Yerleştirme Sonuçlarına ve son dakika haberini sizler için araştırdık. Öğrenciler kadar velilerinde beklediği yerleştirme sonuçarı meb.gov.tr adresinden ve aynı anda E-Okul VBS üzerinden öğrenilebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 Özel okul yerleştirme sonuçlarında artık sona gelindi. Özel okul teşvik/destek tercih yerleştirme sonucu meb.gov.tr'den açıklanacak. Özel okul teşvik sonucu meb sorgulama ekranından öğrenmek için haberimizde yer alan E-okul linkinden ve MEB linkinden sonuçları şifre ve numaranızla takip edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN