Özel okullar Yıldız’a emanet

Özel okullar Yıldız’a emanet

Ziya Selçuk’un göreve başlamasıyla hızlı bir yeniden yapılanma sürecine giren Milli Eğitim’deki atamalar dikkat çekiyor. Son olarak Özel Okullar Genel Müdürlüğü’ne Muammer Yıldız’ı getiren Bakanlık, yeni dönem için eğitim camiasına olumlu mesajlar veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda eğitim camiasının yıldızı parlak isimleri dümene geçiyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin en dikkat çekici isimlerinden olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ön ayak olduğu değişim rüzgarında son atama da yine oldukça başarılı bir isim oldu. Eğitim camiasında uzun yıllar yaptığı çalışmalarla önemli işlere imza atan eski İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü  Yardımcı Doçent Doktor Muammer Yıldız, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne atandı. Eğitim camiasının çok yakından tanıdığı  Muammer Yıldız 2004 yılında atandığı Talim Terbiye Kurulu’nda üyelik ve başkan yardımcılığı yaptıktan sonra 2009 yılı Eylül ayında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak çalışmıştı. İlköğretim ve ortaöğretim matematik müfredatının oluşturulmasında koordinatör olarak görev yapan Yıldız, İlköğretim ve ortaöğretim müfredatının yenilenmesinde önemli görevler üslenmişti. “İnsancıl Hukukun Keşfi” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” gibi sosyal projelere de imza atan Yıldız’ın ataması sıkıntılı bir süreçten geçen eğitim camiasında da olumlu karşılandı.

YENİ BÜROKRASİ ŞEKİLLENİYOR

İçişleri Bakanlığı bakan yardımcılıkları ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, İçişleri Bakan Yardımcılıklarına İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Müsteşar Yardımcıları İsmail Çataklı ve Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil ile Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy atandı. Resmi Gazete’de yer alan diğer bir atama kararı ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına Prof. Dr. Uğur Ünal getirildi. Dışişleri Bakanlığında açık bulunan Protokol Genel Müdür Yardımcılığına ise Serap Ersoy’un ataması gerçekleştirildi.      

                

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN