Paralel çetenin ByLock’çuları Sarp’a takıldı

Paralel çetenin ByLock’çuları Sarp’a takıldı

Yapılan incelemelerde şühelilerin FETÖ üyelerini Gürcistan plakalı araçlarla kaçırdığı belirlendi. Aynı sınır kapısından eski savcı Zekeriya Öz ve Celal Kara da kaçmıştı.

Terör örgütü FETÖ üyesi eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara gibi önemli isimlerin kaçış için kullandıkları Sarp Sınır Kapısı’nda son 4 ayda 100’e yakın Bylock kullanıcısı FETÖ zanlısı kaçmak üzereyken yakalandı. Son olarak Sarp Sınır Kapısı’nda yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alınarak çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Artvin polisinin 9 ilde 24 şüpheliye yönelik eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda 23 şüpheli yakalanıdı. Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda 9 adet Gürcistan plakalı lüks araç, bu araçlara ait çok sayıda yedek parça, 2 Adet Sarp Kara Hudut Kapısı giriş-çıkış gümrük mührü, 8 adet değişik şahıslara ait kimlik, Türkiye ve Gürcistan giriş çıkış işlem formları, ambar makbuzları, kimlik fotokopileri, Gürcistan plakalı araçlara ait araç ruhsatları ve pasaportlar ele geçirildi. Bu arada 4 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda yapılan çalışmalarda Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a gitmeye çalışan 97 FETÖ şüphelisi yakalanırken, yakalanan şüphelilerin yapılan sorgulamalarında birçoğunun Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilerek haklarında adli işlem yapıldığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN