PÖH alımı başvuruları hakkında yeni gelişme | PÖH alımı 2018 başvurularında şartlar esnetilmeyecek

PÖH alımı başvuruları hakkında yeni gelişme | PÖH alımı 2018 başvurularında şartlar esnetilmeyecek

Polis özel harekatı için alımlarda şartlar esnetilmeyecek. Pek çok polis adayı PÖH başvurularında şartların yeniden gözden geçirileceğini ekliyordu. PÖH alımı hakkında herhangi bir değişikliğe yer verilmedi. Merak edenler için PÖH alımı 2018 hakkında merak edilen her şey haber detayda...

PÖH başvuruları için merakla bekleyen polis adaylarına üzücü haber geldi. Yeni dönem polis özel harekat alımı için geri sayım devam ederken başvuru şartlarının esnetilmesini isteyen adaylara şartların esnetilmeyeceği haberi geldi. Bugün yayımlanan yönetmeliklerle POMEM ve PMYO polis alımları yönetmeliği değişti. Ancak PÖH alımı hakkında herhangi bir değişikliğe yer verilmedi. İşte PÖH alımı 2018 hakkında merak edilen her şey...

Polis Özel Harekatı için başvuracak adayları üzen haber geldi. Resmi Gazete'de bu gün yayınlanan iki yönetmellik değişikliği ile POMEM ve PMYO polis alımı alımlarında bazı değişiklikler yapıldı. 20 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarda PÖH alımına değişikliklere yer verilmedi. Binlerce aday ise yeni dönem polis özel harekat alımında başvuru şartlarının esnetilmesini istiyordu.

18-01/20/poh-alimi-basvurulari.jpg

PÖH Başvuru Şartları

T.C. vatandaşı olmak,
18 yaşını tamamlamış ol olmak ve 28 yaşından gün almamış olmak
En az lise mezunu olmak,
Erkeklerde boyun en az 167 cm, bayanlarda ise 162 cm olması,
Herhangi bir siyasi parti üyeliğinin bulunmaması,
Güvenlik soruşturması olumlu olmak,

Başvuru Şartları Nasıl Olacak?

Yeni dönem polis özel harekat alımlarında başvuru şartları hala değişmedi. Başvuru şartlarının değişmemesi, şartların esnetilmesi isteyen adaylar, yetkililere sosyal medya ve forum sayfaları üzerinden yoğun şekilde mesaj atmıştı. Ancak bugün yapılan açıklamada PMYO ve POMEM başvuru şartlarında değişikliklere yer verildi.

POMEM'lere polis alımında yapılan değişiklik ile daha önceden sadece lisans mezunları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların müracaat edebildiği POMEM'lere artık önlisans mezunları da başvuruda bulunabilecek.

Askerlik, KPSS ve Mezuniyet Şartı Değiştirilmişti,

Geçtiğimiz yıl OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile polis özel harekat alımında lisans olan eğitim düzeyi lise düzeyine indirildi. Başvuru şartlarında istenen KPSS şartı da kaldırıldı ve askerlik şartının da istenmediği belirtildi. Başvuru şartlarının bu şekilde esnetilmesi üzerine yapılan 10 binlik PÖH alımına toplamda 280 bindne kişi başvuru yaptı. 

18-01/20/poh.jpg

Yeni PÖH Alımı Olacak mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarfından geçtiğimiz gün yayımlanan dökümanda yer alan ifadelere göre, gönüllülük esasına göre seçilmiş nitelikli personel alımlarının devam edeceğine yer verildi. 2017 yılında 14.297 olan personel sayısının 2018 yılında 25 bine çıkartılmasının planlandığı belirtildi. Bu şekilde özel harekat birimlerinde görevli polis sayısı 10.703 arttırılacak. Bu da 2018 yılında en az 10 bin özel harekat polisi (PÖH) alımı yapılacağını gösteriyor.

PÖH Alımları Ne Zaman Olacak?

PÖH alımı için henüzbir tarih yok. Yetkililerden de bu konuda henüz bir açıklama gelmedi. Ancak alımların 1,5-2 ay içinde yapılması bekleniyor.

Yaş Şartı Esnetilir mi?

MHP'li Milletvekili Arzu Erdem, POMEM alımında yaş şartının esnetilmesi meselesini TBMM'de gündeme getirmiş, ancak Erdem'in bu isteği herhangi bir karşılık görmemişti. EGM'den de yaş veya diğer şartların esnetilmesi hakkında bir çalışma olup olmadığı yönünde açıklama gelmedi.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN