Polislere 3600 ek gösterge verilecek mi?

Polislere 3600 ek gösterge verilecek mi?

Polislere 3600 ek gösterge verilecek mi? 3600 ek gösterge yasası ne zaman yürürlüğe girecek? soruları yeniden gündemde. Erdoğan'ın İzmir'deki aday tanıtım programına katılan Tutku Yalçın isimli vatandaşın polislere 3600 ek gösterge istediği video paylaşım rekoru kırarken Erdoğan'ın 'Tamam' demesi polisleri umutlandırdı. Son haberler ve 3600 ek gösterge hakkında gündeme gelen videonun detayları haberimizde.

Polislere 3600 ek gösterge verilecek mi?  sorusu İzmir'de yaşanan diyalogdan sonra yeniden gündemde. Peki 3600 ek gösterge yasası ne zaman yürürlüğe girecek? Ek gösterge yasası seçimlerden önce çıkarılır mı? Son haberler ve ek gösterge ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde...

POLİSLERE 3600 EK GÖSTERGE VERİLECEK Mİ? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'deki aday tanıtım programına katılan Tutku Yalçın isimli vatandaş, "Şu polis ağabeylerinin de 3600'ünü yap artık. Herkese yapıyorsun polis ağabeylerin neden 3600'ünü yapmıyorsun?" dedi. Erdoğan ise "Sen söyledikten sonra tamam ya" karşılığını verdi. Yalçın'ın "100 günlük programında yokmuş ama" demesi salondakileri güldürdü.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkapınar Spor Salonu'nda AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, aday tanıtım programının bitiminin ardından salondan ayrılacağı sırada Tutku Yalçın isimli bir vatandaşla sohbet etti. Yalçın, sohbet esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Şu polis ağabeylerinin de 3600'ünü yap artık. Herkese yapıyorsun polis ağabeylerin neden 3600'ünü yapmıyorsun" ifadelerini kullandı. Erdoğan ise "Sen söyledikten sonra tamam ya" karşılığını verdi. Yalçın'ın "100 günlük programında yokmuş ama" diye konuşması salonda gülüşmelere neden oldu.

Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Senin için ölürüm 3 gündür buradayım. Senin için odanı hazırladık. Babamıza ölürüm ben, benim babam bir tane. Şimdi senin yanına Manisa'ya geleceğim. Orada 2 tane açılışın var ya ben de oraya geleceğim"

19-01/06/polislere-3600-ek-gosterge-verilecek-mi-3600-ek-gosterge-yasasi-ne-zaman-yururluge-girecek.jpg

360 EK GÖSTERGE İLE İLGİLİ SON GELİŞMLER

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı açıklamada, kamu görevlilerinin ek gösterge sistematiğinde bir çarpıklık olduğunu, toplu sözleşme süreçlerinde bu konuyu masaya taşıdıklarını söyledi. Bütün kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge taleplerini karşılayabilecek bir sistematik önerisinde bulunduklarını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

"Herkesin ek göstergesi 600 puan yükseltilerek bu anlamdaki skala bozukluğu düzeltilsin, amir ve mahiyetinde çalışan arasındaki ek gösterge farklılıkları giderilsin diye bir çalışma öngörmüştük. Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimlerinde öğretmen, hemşire, polis ve din görevlisi eksenli 4 meslek grubu üzerinden özellikle 3600 ek gösterge vaadinde bulunmuş olması kamu görevlilerinin umudunu artırmıştır. Ek gösterge taleplerinin bütün kamu görevlilerini içine alacak şekilde bir çerçeveye oturtulması ve mahiyetin bu anlamda genişletilmesini talep ediyoruz."

Yalçın, 100 günlük eylem planında 3600 ek göstergenin konulmuş olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bütün kamu görevlilerinde beklenti bu anlamda artırmıştır. Bunun dikkate alınması gerektiğini ifade ediyoruz. Memur-Sen ailesi olarak, kamuyu bütüncül olarak görerek, buna ilişkin bir hazırlık süreci geçirdik. Raporlaştırdığımız çalışmayı muhataplarıyla buluşturuyoruz. Burada da aynı mantaliteyi esas alıyoruz. Bütün kamu görevlilerinin bu anlamda memnun olabileceği bir çerçeveyi düşünüyoruz." diye konuştu.

ÖĞRETMENLERE 3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "İkinci 100 Günlük Eylem Planı" çerçevesinde, öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Erdoğan'ın açıkladığı "İkinci 100 Günlük Eylem Planı"nda milli eğitime ilişkin birçok reform ve yenilik yer alıyor. Buna göre; öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri yüzde 100 artırılacak.

19-01/06/polislere-3600-ek-gosterge-verilecek-mi-3600-ek-gosterge-yasasi.jpg

SON KPDK'DA 3600 EK GÖSTERGE GÜNDEME GELDİ

2018 yılının son Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısının kamu görevlilerini sevindirecek, kamu personel sistemi için kalıcı çözümler üretecek, sendikal zemin açısından yeni bir bakışı hayata geçirecek kararlar ve kulvarlar üretebileceğini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Ek gösterge vaadini bir an önce hayata geçirmek ve bütün kamu görevlilerinin ek gösterge konusundaki beklentilerini gerçekleştirmek için neler yapıldığını ve hangi noktaya ulaşıldığını öğrenmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilen 3600 ek gösterge vaadi konusunda gelinen noktayı soran Yalçın, ek gösterge başta olmak üzere teklif ve talepler kapsamındaki uygulama, düzenleme ve değişikliklerle ilgili yol haritasının karar altına alınmasını beklediklerini söyledi. Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında kamu görevlilerini temsil eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar ve teklifler şu şekilde:

"Kamu personel sistemindeki sorunların üstesinden gelmek için KPDK üst düzey sorumluluk almalı ve oluşturulacak alt komisyonlarla çözümler hızlandırılmalı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin kamu yönetiminde, kamu personel sisteminde, kamu görevlileri ve kamu görevlileri sendikacılığı üzerinde oluşturduğu etkileri görmek, oluşan kurum ve kural boşluklarını gidermek gerekiyor. 4688 sayılı Kanun kapsamında istenen ve yapılması gereken değişiklikleri gerçekleştirmek bir tarafta koalisyona kapalı tek kanatlı hükümet yapısı, diğer tarafta yetkili olmayanların da oturduğu konfederasyonlar karması şeklindeki toplu sözleşme masası çelişkisini gidermek gerek. Kamuoyuna gerçekleştirileceği kesin olarak ifade edilen 3600 ek gösterge, mevcut durum itibariyle kamu görevlileri açısından verilen sözlerin tutulduğunu tescilleyecek tek gösterge. Kamu görevlilerinin enflasyon yükselişiyle eriyen maaşları ve azalan gelirleri es geçilmemeli, enflasyona ezdirmeme sözünün gereği yerine getirilip enflasyon farkı yanında enflasyon tazminatı da ödenmeli. Kamu personeli istihdamında sözleşmelilik terk edilmeli, sözleşmeli personelin tamamı kadroya geçirilmeli, iş güvencesini ve saygın işi merkeze alan kamu personel sistemi tam olarak hayata geçirilmeli. Gelir vergisi uygulaması kamu maliyesinin kasasında kamu görevlilerinin geçim tasasında artış yaşatıyor, gelir vergisinde oran yüzde 15’de sabitlenmeli ve matrah yükseltilmeli. Kadın istihdamında kamu öncülük yapmalı, başta mobbing olmak üzere kadın kamu görevlilerinin sorunları çözüme kavuşmalı ve haklı beklentileri karşılanmalı. Sosyal diyaloğu ve katılımcı demokrasiyi fiilen hayata geçirme hassasiyeti artmalı ekonomik ve sosyal konsey yapısı netleştirilerek periyodik aralıklarla toplanmalı."

KİM NE KADAR ALACAK?

Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile daha düşük olan bir memurun alacağı zam ya da maaş miktarı aynı olmuyor. Ek göstergelerin 2200'den 3000'e ve 3600'e çıkarılmasıyla birlikte polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak.

NE ZAMAN YASALAŞACAK?

3600 ek göstergenin ne zaman yasalaşacağı konusunda bir bilgi yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN