Prens Selman evangelistlere Türkiye’yi hedef gösterdi

Prens Selman evangelistlere Türkiye’yi hedef gösterdi

Cemal Kaşıkçı cinayetinde ismi azmettirici olarak ön plana çıkan Suudi veliaht Prens MbS’nin Riyad’da kabul ettiği ABD’li evangelist liderlere Türkiye’yi hedef gösterdiği ortaya çıktı. Prens’in toplantıda cinayeti aydınlatmak için her şeyi yaptığını söylediği, Türkiye ve Rusya için de “Onlar da cinayet işliyor ama hiçbir açıklama bile yapmıyorlar” diye konuştuğu ortaya çıktı. Cinayette her geçen gün Prensin parmak izi belirgin hale gelirken, yeni iddialar yeni soruları da beraberinde getirdi.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşice katledilen Cemal Kaşıkçı cinayetinde ismi azmettirici olarak işaret edilen veliaht Prens Muhammed bin Salman (MbS) Riyad’da bir gurup ABD’li Evangelist lideri kabul etti. Toplantıya katılan isimlerden biri olan Joel Rosenberg’in ABD medyasına aktardığına göre MbS toplantıda Türkiye ve Rusya’yı hedef aldı. Rosenberg, Prens’in kiriz nedeniyle İran’a yoğunlaşması gereken baskının dağıldığını anlattığını belirtti.

Toplantıda Prens’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’yi hedef aldığını anlatan Rosenberg’in iddiasına göre  Prens “Düşmanlarım bana karşı her yolu kullanıyor. Türkiye, İran ve hatta Rusya. Bakın ortada bir cinayet var biz soruşturma yürütüyoruz. 5 kişiyi görevden aldık 15 kişi tutuklu. Ya onlar cinayet işlediğinde kimseyi tutukluyor mu? Türkiye? Rusya?” ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu’ya yakın bir hem ABD hem de İsrail vatandaşı olan bir ismin liderliğini yaptığı vakıf aracılığıyla yapılan toplantıda gündeme gelen ilk konunun Kaşıkçı cinayeti olduğuna dikkat çeken Rosenber Prens’in konu açıldığın hiç de ‘savunma pozisyonunda görünmediğini’ belirtti.

Prens’in Evangelist liderlere cinayet hakkında şu ifadeleri kullandığını anlattı; “Berbat bir hataydı. ve biz hali hazırda 18 kişiyi tutukladık ub davayla ilgili olarak. 5 önemli ismi de görevden aldık. Sonuna kadar gidilecek bu soruşturmada. İşe bulaşan herkes hesap verecek. Tam da önemli ve büyük reformlar arefesindeyken işlenen bu cinayet bizim için de kabul edilebilir değil asla.”

Haberde Prens ile yapılan toplantının cinayetten çok önce planlandığı, cinayetin ardından heyetin gidip gitmemekte tereddüt edince Beyaz Saray’a danıştığı ve sonrasında ziyaretin yapılmasına karar verildiği de anlatıldı.

YENİ SORULAR

Öte yandan Riyad’a tepkiler sürerken bir başka muhalif gazeteci Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser’in de cezaevinde işkence yapılarak öldürüldüğü ileri sürüldü. Suudi yönetimini köşeye sıkıştıracak son gelişme ise yine Kaşıkçı cinayetinde yaşandı. Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Suudi konsolosun evinde hidroflorik asite rastlandığını duyurdu. Camı aşındırıcı özelliğe sahip maddenin, cesedin tamamen yok edildiğini gösterdiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN