Protez bacağa kavuşan Maya ülkesine döndü

Protez bacağa kavuşan Maya ülkesine döndü

Türk Kızılayı tarafından protez tedavisi için Türkiye'ye getirilen 8 yaşındaki yürüme engelli Maya, protez bacağına kavuştu ve ülkesi Suriye'ye yürüyerek döndü.

Doğarken bacaklarının dizden altını kaybeden ve babasının PVC boru ve konserve kutusundan yaptığı "ayaklarıyla" hayata tutunan Maya, tedavi edilmek üzere haziran ayında Türk Kızılayı tarafından İstanbul'a getirilmişti.

Buradaki tedavisinin ardından protez bacaklarına kavuşan Maya ve ona eşlik eden babası Ali Meri, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilindeki Ser Ceble kampındaki evlerine döndü.

Baba ve kızına, Suriye'ye dönüşlerinde Türk Kızılayından bir heyet eşlik etti.

İdlib'deki AA muhabirlerinin, küçük Maya'nın hikayesini 21 Haziran'da dünyayla paylaşmasının ardından Türk Kızılayı engelli kıza ve babasına sahip çıkmıştı.

Maya'nın babası Ali Meri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının tedavisinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Onların sayesinde Maya'ya protez taktık. Hayatımızı kolaylaştıranlara teşekkür ederiz. Maya protez ayağına kavuştuğu için çok mutlu. Türk hükümetine çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

ÜLKESİNE YÜRÜYEREK DÖNEN MAYA ANNESİNE KAVUŞTU

Türk Kızılayı Suriye Alan Koordinatörü Kadir Akgündüz de Maya'ya 5 ay önce sahip çıktıklarını vurgulayarak, "Maya'nın bacaklarının olmadığını, doğuştan kaynaklanan bir sorun olduğunu öğrendik ve tedavisini yaptık. Maya bugün yürüyerek annesine kavuştu. Yeni sıcak yuvasına dönüş sağladı." dedi.

Akgündüz, Maya'nın şu an kardeşiyle çok mutlu olduğunu ve Türk Kızılayının desteğinin süreceğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN