Raconu kendim keserim meydan fitneciye kalmaz

Raconu kendim keserim meydan fitneciye kalmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatına yönelik uyarılarını sürdürdü. 16 Nisan’ı hatırlatan Erdoğan “İstanbul’u böyle görmek istemiyoruz” dedi ve kendisi adına açıklama yapanlara da sert çıktı: Meydanı, sosyal medyanın dehlizlerinde fitne çıkarmak isteyenlere bırakmayız.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. İstanbul’daki oy oranı üzerinden parti teşkilatlarını 2019 seçimleri öncesi uyaran Erdoğan, kendisi adına açıklama yapanlara da sert çıktı. Sosyal medyada bazı kişilerin ve birtakım yazarların bu yöndeki girişimleri için “Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim” dedi. Teşkilata bir kez daha yenilenme mesajı veren Erdoğan, Suriye ve Irak’taki gelişmeler, FETÖ ile mücadele ve Almanya ile yaşanan gerileme de değindi. Cumhurbaşkanı’nın mesajlarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:  

METAL YORGUNLUĞU: Türkiye’de siyaset yapmanın, bu yolla iktidara gelmenin ilk şartı İstanbul’da güçlü bir şekilde var olmaktır. İstanbul’da teklersek Türkiye’de tökezleriz. İstanbul’da yüzde 48’le büyükşehir belediye başkanlığı seçimini aldık. Ardından halk oylamasında İstanbul yüzde 48,65 oyla neticeyi verdi. İstanbul’u böyle görmek istemiyoruz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düştüğü an buna yanarız, üzülürüz. Öyleyse bir yerde yanlışımız, eksiğimiz var. Eğer metal yorgunluğu diyorsak, oturup değerlendireceğiz.

İSTANBUL’DA BAYRAK DEĞİŞİMİ: Bayrak yarışı olan bu hizmet nöbetini İstanbul’da da yeni arkadaşlarımızla güçlendirerek sürdürmekte kararlıyız. Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz bu değişim asla bir tasfiye değildir. Ülkesine, şehrine, partisine hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızın emeğini, gayretini, fedakarlığını unutmadık, unutmayacağız. Kendisi yolunu şaşırıp başka mecralara yönelmediği sürece her arkadaşımızın bizim gönlümüzde ve yanı başımızda yeri vardır.

ADIMA KONUŞANLARI BİLDİRİN: Genellikle sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan tartışmalarda, birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Benim, milletimle, partimle paylaşacağım bir düşüncem varsa, bunun yolları belli. Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim. Şahsımın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın benimle ilgisi yoktur. Hele hele başkalarının adına açılmış sosyal medya hesapları ve köşe yazıları gibi mecraları aracı kılma alışkanlığım kesinlikle bulunmuyor. Şahsıma bu türden yakıştırmalar izafe edenlerin hukuki takip için ilgili arkadaşlara bildirilmesinde fayda görüyorum. Meydanı sosyal medyanın dehlizlerinde gizlenerek on doğrunun yanına bir yanlış ekleyip bu hareket içinde fitne çıkartmak isteyenlere asla bırakmayız.

MESELE BEKAYSA KİMSEYİ GÖRMEYİZ

Suriye ve Irak’taki gelişmelere değinen Erdoğan, şunları söyledi: “Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’de elde ettiğimiz başarı, Batı ülkelerinin bölgedeki oyunlarını açığa çıkardı. Meselenin DEAŞ değil, bölgenin yeniden dizaynı olduğunu açıkça söyleyemedikleri için başka terör örgütlerini yanlarına alarak, aynı projeyi ısrarla sürdürüyorlar.

17-08/21/aawef.jpg
Karar'ın bugünkü birinci sayfası.

DEAŞ’la mücadele için örgütlere dağıtılan silahları, PKK’nın ülkemizde gerçekleştirdiği eylemlerde ele geçirmeye başladık. Bugün bölgede güç gösterisi yapan herkes, işi bittiğinde çekip gidecek. Onlar için güç, bizim için beka meselesidir. Bekamız söz konusu olduğunda gözümüz kimseyi görmez. İttifakmış, müttefikmiş, diplomasiymiş, ticaretmiş, istiklalimizin ve istikbalimizin tehdit altında olduğu yerde bunların hepsi de hükmünü yitirir. Silahlarını ülkemize yöneltmiş teröristlerin arasına girmiş herkes bizim nezdimizde teröristtir. Suriye ve Irak meselesinde son sözümüz budur.

FETÖ’CÜLERİ YAKINDA TULUM İÇİNDE GÖRECEKSİNİZ 

Darbe girişimine de değinen Erdoğan “250 şehit verdik. 2 bin 193 gazimiz oldu. Ama bu FETÖ denilen alçaklar, bu ülkeden eli boş çıktılar. Bir kısmı bu ülkeyi terk etti, gitti; bir kısmı Avrupa’da, Pensilvanya’da. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Yakın zamanda bunları özel hazırlanmış tulumları içerisinde göreceksiniz” dedi.  Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç’teki toplantı sonrası 2 Ağustos’ta Diyarbakır’da şehit düşen Binbaşı Ümit Çelik’in babası ile görüştü. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin babası ile kucaklaştı.

BERLİN’E SANDIKTA TOKAT 

Berlin’e de mesajlar veren Erdoğan, gurbetçilere olan çağrısını yineledi: “Almanya seçime gidiyor, hala bizimle uğraşıyor. (Dışişleri Bakanı Gabriel) Sen kimsin? Haddini bil. Buradan mesajımızı veriyoruz. Türkiye düşmanı olan partilere sakın oy vermeyiniz. Türkiye dostu olanlarla beraber olun. Küçük partiymiş falan buna da bakmayın. Bu seçimde onların sandıkta tokat yemesi lazım.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN