Ramazan bayramı 2018 ne zaman? Ramazan bayramı tatili kaç gün?

Ramazan bayramı 2018 ne zaman? Ramazan bayramı tatili kaç gün?

Ramazan bayramı 2018 ne zaman? Ramazan bayramı tatili kaç gün olacak? Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar da bayramın hangi güne denk geldiğini merak etmeye başladı. Diyanet İşleri'nin 2018 dini günler takvimini ve Ramazan bayramı tarihlerini haberimizden görebilirsiniz.

Ramazan bayramı 2018 ne zaman? Ramazan bayramı tatili kaç gün olacak? Hükümet tarafından yapılan erken seçim açıklamalarının ardından ramazan bayramının da hangi tarihlere geldiği vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ramazan bayramı seçime denk geliyor mu soruları merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2018 Dini günler takvimini ve Ramazan bayramı ile ilgili tüm detayları haberimizden bulabilirsiniz. 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN 2018 ? BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan bayramı için tatil planları yapan vatandaşlar, bayramın hangi günlerde olduğunu araştırıyor. Diyanet'in dini günler takvimine göre, 2018 Ramazan bayramının arifesi 14 Haziran Perşembe günü, bayramın 1. günü 15 Haziran, 2. günü 16 Haziran ve son günü ise 17 Haziran.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Peki, ramazan ayının İslamiyet'teki önemi nedir? İslamiyet'te Ramazan, oruç tutma ayıdır ve kutsal kabul edilir. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır. Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.

Hicrî takvimin salt ay takvimi olması sebebiyle, bu takvimdeki ayların mevsimlerle ilişkisi yoktur; yani her ay güneş takvimine göre her yıl pozisyonu değişir, ve böylece aylar mevsimler arasında gezinir - belirli bir mevsimin ayı olmazlar. Bu sebeple Ramazan ayı ve oruç dönemi her yıl değişir.

RAMAZAN'DA YAPILAN İBADETLER VE OKUNACAK DUALAR

Ramazân-ı şerîfin ilk akşamı, (Şa'ban'ın son gününü Ramazan'ın ilk gününe bağlayan gece) akşamla yatsı arasında 2 rek'at teşekkür namazı kılınır. "Yâ Rabbî, Ramazân-ı şerîf ile müşerref kıldığın için" denilir ve namaza durulur.

Fâtiha-i şerîfeden sonra birinci rek'atte 1 "İnnâ a'taynâkel-kevser...", ikinci rek'atte 1 İhlâs-ı şerîf okunur.
Namazdan sonra; 70 İstiğfâr-ı şerîf, 70 Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak efdaldir) okunup dua yapılır.
Birinci 10 gün içinde mümkünse Tesbih Namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır. İkinci 10 gün içinde mümkünse yine Tesbih Namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır. Üçüncü 10 gün içinde tevbe-istiğfar, Hatm-i Enbiyâ ve 7 salât-ü selâm'dan sonra mümkünse Hatm-i İstiğfâr yapılıp, yani 1001 defa:
"Estağfirullâhe'l-azıym. Ve etûbü ileyk" denilip, bittikten sonra 7 ilâ 70 salat-ü selâm okunur ve duâ yapılır.
İftara yakın:
"Allâhümme yâ vâsial-mağfiratiğfirlî", iftar esnâsında da:
"Allâhümme leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme ğadin neveytü" duâsı okunur.
Ramazanda sadaka-i fıtır veremeyen müslümanlar, arefe günü 2 rek'at namaz kılarak, Allâh'a ilticâ ederler. Zamm-ı sûre olarak ne istenirse o okunur

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN