Resmi Gazete sitesinde 'son KHK' nöbeti: Kullanıcılar akın etti

Resmi Gazete sitesinde 'son KHK' nöbeti: Kullanıcılar akın etti

Başbakan Yıldırım'ın son KHK ile ilgili açıklamaları kamuoyunda merak uyandırınca Resmi Gazete'nin internet sitesi hiç olmadığı kadar ilgi gördü. 'resmigazete.gov.tr' adresinde anlık ziyaretçi sayısı yüz bini geçti. Özellikle 'son KHK ihraç listesi'ni merak eden vatandaşlar sürekli siteyi ziyaret ediyor.

KARAR.COM

Binlerce ihraç ve OHAL sonrası terörle mücadelede zaafiyet olmaması için yapılacak yeni düzenlemelere yer verilek son KHK kamuoyunda merak uyandırdı. Başbakan Yıldırım'ın 6 Temmuz'da açıklanacağını duyurduğu ve "İhraçlar ağırlıklı olarak Emniyet ve TSK'dan olacak" sözleriyle ipucu verdiği KHK'nın gece yarısına doğru hala yayınlanmaması vatandaşların Resmi Gazete sitesine akın etmesine neden oldu. 

18-07/07/100.jpg
Resmi Gazete'nin sitesinde ziyaretçi sayısı zaman zaman yüz bini geçti. 

İHRAÇ KHK'SI YAYINLANMADI

Resmi Gazete'nin internet sitesi 'resmigazete.gov.tr'de anlık ziyaretçi sayısı 100 bin bini aştı. On binlerce kullanıcının anlık olarak ziyaret ettiği sitede henüz beklenen ihraç KHK yayınlanmadı. Bu durum ziyaretçi akınına uğrayan sitenin zaman zaman yoğunluktan tıkanmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle ilgili düzenlemelerin yer aldığı 699 nolu KHK ise yayınlandı.

SON KHK İÇİN TIKLAYINIZ

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada OHAL kapsamında yayınlanacak son KHK ile ilgili konuşmuştu. Yıldırım şunları söylemişti: 

"Son kanun hükmünde kararnamenin (KHK) bugün yayımlanacağına" ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Bugün bir KHK çıkacak, bu gece yayınlanır. O, olağanüstü hal KHK'si. İki türlü KHK var, biri yetki kararnamesi, Meclisin verdiği yani Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına geçişi düzenleyen kararnameler var. Ondan bir tane çıktı, belki iki tane daha çıkacak ama bugünkü çıkacak olan 18 Temmuz'da sona erecek, olağanüstü hal sürecine ait bir kararname." diye konuştu.

Son KHK ile Emniyet ve TSK başta olmak üzere devlet kurumlarında FETÖ ile ilişkisi tespit edilen 10 bin kamu görevlisinin ihraç edileceği ileri sürülmüştü. 

Son aylarda özellikle TSK'daki FETÖ kriptolarına yönelik yapılan operasyonlarda binlerce kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların son KHK ile ihraç edilmesi bekleniyor. 

Öte yandan 18 Temmuz'da sona erecek OHAL'in ardından başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle mücadele zaafiyetlerin oluşmaması için son KHK ile Vali ve Emniyet Müdürleri'ne özel yetkilerin getirileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN