Reuters'tan çarpıcı iddia: Türkiye ABD'ye Menbiç önerisi yaptı

Reuters'tan çarpıcı iddia: Türkiye ABD'ye Menbiç önerisi yaptı

Reuters haber ajansı, "Türkiye, ABD'ye Menbiç'te ortak görev önerdi" iddiasında bulundu. Habere göre Türkiye, Menbiç'te Türk ve ABD askerlerinin birlikte konuşlanmasını teklif etti.

Reuters haber ajansı bir Türk yetkilinin "Terör örgütü YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesini, Menbiç'te Türk ve ABD askerlerinin birlikte konuşlanmasını önerdik, ABD değerlendiriyor" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Kaynak, ABD'nin bu teklifi değerlendirmeye aldığını söyledi.

Dün ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmişti. Görüşme 3 saat 15 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı, ABD'ye Türkiye'nin taleplerinin iletildiğini açıklamıştı. 

ABD'nin YPG'ye verdiği destek nedeniyle iki ülke arasındaki gerilimin düşürülmesi için Ankara'ya gelen Tillerson, bugün de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştü. 

Ziyaret, Türk-Amerikan ilişkeleri için dönüm noktası olarak görülüyor. 

Süreçte en sert tepkiyi Başbakan Binali Yıldırım verdi. Yıldırım, Almanya medyasına verdiği röportajda "Gerekirse ABD ile de savaşırız" dedi. 

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN