Reyhanlı'da sağanak, su baskınlarına neden oldu

Reyhanlı'da sağanak, su baskınlarına neden oldu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle birçok ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar suları kendi imkanlarıyla tahliye ederken Belediye Başkanı Mehmet Çüter, "Halen 200 kişilik ekiple kanal açma, tıkanıklıkları giderme gibi çalışmalar yapılmaktadır. Şu ana kadar 70 müdahale yapıldı. Ekipler çalışmasını sürdürüyor" dedi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle birçok ev ve işyerinde su baskınları meydana geldi.

Reyhanlı’da bugün sabah saatlerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, ilçenin birçok mahallesinde, bazı ev ve işyerlerinin zemin katlarını su bastı. Vatandaşlar, suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Reyhanlı Belediye ekipleri de suların tahliyesi için çalışma başlattı.

Vatandaşlardan Gülseren Özdemir, su baskınının yaşandığı evine giremediğini söyledi. Günay Deste ise 8 yıldan bu yana aynı yerde oturduklarını ilk defa böyle bir yağış gördüğünü ifade etti. Mine Ürkmez ise "Evler, depolar, işyerleri sular altında kaldı. Vatandaşlar şu anda mağdur, altyapı ve giderler tıkalı" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI: 70 MÜDEHALE YAPILDI

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter, Reyhanlı'da sabah başlayan sağanak yağış nedeniyle 180 ihbar geldiğini ve 70 ayrı yerde müdahalede bulunulduğunu belirtti. Çüter, sabah saat 08.00’de başlayan sağanak yağışın etkisini kaybetmeye başladığını belirterek, "Vatandaşlarımızdan, sağanak yağış nedeniyle 180 ihbar geldi. Halen 200 kişilik ekiple kanal açma, tıkanıklıkları giderme gibi çalışmalar yapılmaktadır. Şu ana kadar 70 müdahale yapıldı. Ekipler çalışmasını sürdürüyor" dedi.










HATAY/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN