Rize seçim sonuçları 2018, Rize oy oranları ne?

Rize seçim sonuçları 2018, Rize oy oranları ne?

Türkiye sandıktan çıkacak sonuca kilitlendi. Oylar sayılırken Rize seçim sonuçları, Rize oy oranları da diğer iller gibi merak ediliyor. Haberimizden "Rize'de hangi parti yüzde kaç oy aldı, Cumhurbaşkanı adaylarından hangisi önde? Erdoğan mı, Muharrem İnce mi memleketlerinde önde?" sorularının cevabını bulabilirsiniz. Yaklaşık 240 bin seçmenin cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için sandığa gittiği kentte AK Parti-MHP ve CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ittifakından kimin galip ayrılacağı merakla bekliyor. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti % 75,88, CHP ise % 14,87 oy oranına ulaşmıştı.

Oyların sayılmaya başladığı kritik 24 Haziran seçimlerinde Rize'den gelecek haberlerde önemli. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de CHP adayı Muharrem İnce'nin memleketi olan Rize seçim sonuçları, Cumhur İttifakı ve Millet İttikafı oy oranları genel sonuca etkisi kadar sembolik öneme sahip. 

ERDOĞAN'IN BABA OCAĞINDA SEÇİM HEYECANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize'de vatandaşlar, sabah erken saatlerde sandıklara gelerek oylarını kullanmaya başladı.

18-06/24/aw427133_01.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesinde tüm ülkede olduğu gibi sabah saat 08.00’de oy kullanma işlemi başladı. Vatandaşlar, ilk dakikalardan itibaren sandıklara gelerek oylarını kullandı. Seçmenlerin oylarını erkenden kullanmak istemesi nedeniyle sandıklarda kuyruklar oluştu.

HAYATİ YAZICI OYUNU KULLANDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı. Kurtuluş İlköğretim Okuluna gelen Yazıcı, 1134 numaralı sandıkta oy verdi.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, seçimin önemine dikkati çekerek, siyasi tarihin en önemli seçimini bugün gerçekleştirdiklerini söyledi.

18-06/24/20180624_2_31096404_35001742.jpg

İki seçimin bir arada yapıldığını vurgulayan Yazıcı, "Yeni bir hükümet sistemi yarından itibaren yürürlüğe girecek. İlk defa ittifak uygulamasının yasal düzenlemeye uygun pratiğini gerçekleştiriyoruz. Dünya bu seçimi izliyor, Türkiye bu seçimi izliyor. Türkiye'de herkes Rize'yi izliyor. Memleketimiz, ülkemiz ve gelecek nesiller için sonuçların hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ülke hepimizin, vatan hepimizin." diye konuştu.

Öte yandan AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ile Hikmet Ayar da aynı yerde oylarını kullandı.

BAKAN BAK: MİLLETİMİZE İNANIYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı. Rize'nin Pazar ilçesindeki Ahmet Tahtakılıç İlköğretim Okuluna gelen Bak, 1012 numaralı sandıkta oy verdi.

Bakan Bak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye Rize'de yoğun bir teveccüh olduğunu belirten Bak, şöyle devam etti:

"Daha önceleri Rize ve AK Parti hep birinci oldu. Şu anda herkes, bu akşam sandıklar açıldığında Rize'ye bakacak. Rize çok yoğun bir destek veriyor Cumhurbaşkanımıza. Bu seçimler gerçekten Türkiye'nin dört bir yanında projeleriyle, eserleriyle hizmetler vermiş bir Cumhurbaşkanı adayıyla, çakılı bir çivileri olmayan ve meydanlarda sadece boş vaatleri bulunan adayların arasında geçen bir seçim. İnanıyoruz ki milletimizin feraseti, sağduyusu büyüyen, gelişen, güçlü Türkiye'nin adımlarını ve önünü açacak. 24 Haziran'da milletimizin sağduyusu, feraseti bu ülkenin bu zamana kadar AK Parti iktidarları döneminde 16 yılda kazanımlarını çok daha ileriye götürecek adımlar atacak."

18-06/24/20180624_2_31101418_35014872.jpg

Bak, millete güvendiklerini vurgulayarak, "Milletimize inanıyor, güveniyoruz. Kim ne derse desin, dışarıdaki iş birlikçileri, içerideki yardımcıları kim bir araya gelirse gelsin, bu milletin kararını hiç kimse etkileyemez. Milletin kararına saygılıyız ve inanıyoruz ki millete hizmet etmekten başka görevi olmayan, arzusu olmayan Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir destek verecek ve ilk turda Sayın Cumhurbaşkanımız seçimi kazanacak. İnanıyoruz ki Cumhur İttifakı da hem AK Parti olarak Meclis'te çoğunluğu sağlayacak hem de Cumhur İttifakı güçlü bir sonuç elde edecek. Buna yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

RİZE SEÇİM SONUÇLARI 2018

Peki Rize geneli seçim sonuçları ne oldu? Partiler kaç milletvekili çıkardı? Cumhurbaşkanı seçimlerinde tercihlerini hangi adaydan yana yaptılar? İlk sonuçlar gelmeye başlarken, Rize seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detayları bu sayfadan ya da aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi arasındaki Millet İttifakı'nın Riza oy oranlarını da detaylarıyla öğrenebilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı yarışında Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener'den hangisinin daha yüksek oy aldığını da Seçim 2018 sayfamızdan öğrenebilirsiniz. 

18-06/16/rize-secim-sonuclari-2018.jpg

RİZE SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

1 Kasım 2015 genel seçim sonuçlarına göre AK Parti Rize'de tulum çıkarmıştı. AK Parti 3 milletvekilini de seçtirirken, diğer partiler vekil çıkaramamıştı. Ancak bu kez Muharrem İnce'nin anne tarafından Rize'nin memleketi olması, İYİ Parti faktörü de gözönüne alınmalı. Yine de Rize seçim sonuçlarında Erdoğan'ın diğer adaylara açık ara fark atacağı tahmin ediliyor. Rize 1 Kasım ve 7 Haziran 2015 seçim sonuçları şöyle: 

18-06/16/rize-1-kasim-secim-sonuclari.jpg

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %66.8 , Cumhuriyet Halk Partisi %18.92 , Milliyetçi Hareket Partisi %8.1 ve Halkların Demokratik Partisi %0.6 oy oranları ile Rize'de en çok oy oranına sahip partiler olmuştu.

RİZE'DE DİĞER PARTİLERİN OY ORANI

18-06/16/rize-secim-2018.jpg

RİZE'DEN SON SEÇİMLERDE MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

AK PARTİ:

Hasan Karal

Hikmet Ayar

Osman Aşkın Bak

RİZE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hayati Yazıcı

Osman Aşkın Bak

Muhammed Avcı

RİZE CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Remzi Kazmaz

Aysel Taşkın

Kemal Özgür Kahraman

RİZE MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Serkan Birben

Semra Aksu

Mehmet Can Tüfekçi

RİZE İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hızır Keskin

Kürşat Hacısüleymanoğlu

Ayşegül Özyanık

RİZE HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Necmettin Durmuş

Köna Hazar Özsoy

Sevgi Evren Köroğlu

RİZE SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Muhammet Kaçar

Gülhan Hafızoğlu

Burak Uzun 

İLÇE İLÇE RİZE SEÇİM SONUÇLARI 2018

Rize'nin 12 ilçesindeki seçim sonuçlarını 24 Haziran akşamı anlık olarak karar.com'dan takip edebilirsiniz. İlk oylar sayılmaya başladığında ilçelerdeki oy dağılımlarını ve tüm detayları sayfamızdan bulabilirsiniz. 

Ardeşen seçim sonuçları

Çamlıhemşin seçim sonuçları

Çayeli seçim sonuçları

Derepazarı seçim sonuçları

Fındıklı seçim sonuçları

Güneysu seçim sonuçları

Hemşin seçim sonuçları

İkizdere seçim sonuçları

İyidere seçim sonuçları

Kalkandere seçim sonuçları

Pazar seçim sonuçları

Rize seçim sonuçları

18-06/16/2-1529140508.jpg

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne, AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katılacak. BTP seçimlerden çekildi. BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime girecek.

Siyasi partilerin oy pusulasındaki yeri için YSK'de yapılan kura çekimine göre AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu, BBP'nin destek verdiği "Cumhur İttifakı" oy pusulasının ilk sırasında, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin (DP) kurduğu "Millet İttifakı" son sırasında olacak. Oy pusulasında HÜDA PAR ikinci, Vatan Partisi üçüncü, HDP dördüncü sırada yer alacak.

18-06/16/rize2.jpg

RİZELİ ÜNLÜ İSİMLER

Rizeli pek çok isim var ama sizler için en tanınan bir kaç ismi derledik. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz, sanatçı Tarkan, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski Bakanlar Tevfik İleri ,Ali Topuz, İstanbul eski Belediye Başkanı Aytekin Kotil, eski siyasetçi Besim Tibuk, Fuat Sirmen, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Valisi, Milli Mücadele Kahramanı İpsiz Recep, Kültür eski Bakanı İsmail Kahraman, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Sadrazam Mehmet Ali Paşa, Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Mehmet Akif Pirim, Yazar Ömer Lütfi Mete, Klasik Türk Müziği Bestecisi Saadettin Kaynak, Sanatçı Sinan Özen

18-06/16/rize1.jpg

RİZE'DE YAPILACAK ŞEHİR HASTANESİNİN YERİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de, 300 dönümlük deniz dolgusu üzerinde inşa edileceğini açıkladığı 800 yatak kapasiteli şehir hastanesinin yeri belli oldu. Hastane, 19 yıl önce ödenek yetersizliği nedeniyle inşaatı yarım kalan yat limanı sahasında yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Rize mitinginde deniz dolgusu üzerinde inşa edileceğini duyurduğu şehir hastanesi projesi ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. 300 dönümlük deniz dolgusu üzerine inşa edilecek hastane, 263 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 554'ü normal, 140'ı yoğun bakım, 100'ü palyatif bakım yatağı, 6'sı mahkum yatağı olmak üzere toplam 800 yatak kapasiteli olacak hastanede, 215 poliklinik muayene odası, 31 ameliyathane, 70 acil müşahede yatağı bulunacak. Hastanede, Türkiye'nin ilk hibrit ameliyathanesi de yer alacak. Rize Şehir Hastanesi, 19 yıl önce ödenek yetersizliği nedeniyle inşaatı yarım kalan Gülbahar Mahallesi'ndeki yat limanı sahasında yapılacak.

Kent merkezinin 3'te 1'i deniz dolgusu olan Rize'de; Rize-Artvin Havalimanı, Batı Park, Çay Çarşısı Projesi'nden sonra şehir hastanesi de deniz dolgusu üzerine inşa edilmiş olacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, Rize Şehir Hastanesi'nin muhteşem bir proje olacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Rize Şehir Hastanesi'ni müjdeledi. Hastane Rize'ye hayırlı olsun" dedi.

Oylar sayılırken Rize seçim sonuçları, Rize oy oranları da diğer iller gibi merak ediliyor. Haberimizden "Rize'de hangi parti yüzde kaç oy aldı, Cumhurbaşkanı adaylarından hangisi önde? Erdoğan mı, Muharrem İnce mi memleketlerinde önde?" sorularının cevabını bulabilirsiniz. Yaklaşık 240 bin seçmenin cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için sandığa gittiği kentte AK Parti-MHP ve CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ittifakından kimin galip ayrılacağı merakla bekliyor. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti % 75,88, CHP ise % 14,87 oy oranına ulaşmıştı.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN