Rus Büyükelçi Suikastın'da kilit isim Hasan Tunç kim?

Rus Büyükelçi Suikastın'da kilit isim Hasan Tunç kim?

Türkiye, Rus Büyükelçi suikastında kilit isim Hasan Tunç'un gözaltına alındığını Karar'ın manşetinden öğrendi. Peki kim bu Hasan Tunç? FETÖ bağlantıları ortaya çıkarılan Tetikçi Mert Altıntaş'la sık sık görüştüğü ve El Kaide, Nusra gibi örgüt üyeleriyle temasa geçerek 'suikasta örgüt kılıfı' ayarlamaya çalıştığı değerlendirilen Hasan Tunç eski bir polis. MASAK raporuna göre suikastçıyla para trafiği de var.

ÖZEL HABER: HİLAL ÖZTÜRK

Karar gazetesi bugünkü manşetinde Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastının 'Karakutusu' olarak değerlendirilen Hasan Tunç'un Ankara'da gözaltına alındığını ve sorgusunun sürdüğünü yazdı. Türkiye suikasttaki kritik ismin gözaltına alındığını Karar'ın manşetinden öğrenirken, tetikçi Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ bağlantısıyla ilgili yeni bir iz ortaya çıktı. Peki emniyetin suikastın kilit ismi olarak değerlendirdiği Hasan Tunç kim?

16-12/25/uuu.jpg

SUİKASTA ÖRGÜT AYARLADIĞINI GÖSTEREN BULGULAR VAR

Altıntaş’la çok sık görüştüğü tespit edilen Hasan Tunç, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda çalışıyor. Ankara Terörle Şube Müdürlüğü’nde sorgusu süren Hasan T. ile ilgili ilk tespitler, suikastta hedef şaşırtmak için el Kaide ve Nusra gibi radikal örgüt üyeleriyle temasa geçtiği yönünde. Soruşturmada suikastçı Mert Altıntaş’ın saldırıyı El Kaide ya da Nusra adına yapmış gibi göstermek için sözkonusu örgütlerin üyeleriyle temasa geçtiğini gösteren bulgulara da ulaşıldığı belirtildi.

YENİ FETÖ İZİ

‘Suikasta örgüt kılıfı ayarlamak’ için FETÖ tarafından görevlendirildiği düşünülen Hasan T’nin saldırıyla ilgili Ankara’da gözaltına alınan tek şüpheli olması da dikkat çekiyor. Soruşturmayı yürüten TEM ekibi ve savcılığın, ‘Tetikçi FETÖ’nün uyuyan hücresi’ tespitini ilk kez Karar manşetinden duyurmuştu. Telefonla yaptığı görüşmelerin HTS kayıtlarından irtibatları ortaya çıkarılan Altıntaş’ın sevgilisi de gözaltında. Altıntaş’ın 15 Temmuz darbe girişiminde izinli olduğu izin veren amirinin ise FETÖ’den ihraç edildiği ortaya çıkmıştı. Suikastçı Altıntaş’ın FETÖ’nün kalesi olduğu dönemde İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’na soruların sızdırıldığı 2012 yılında girdiği ve FETÖ firarisi işadamı Şahin İlgi’den burs aldığı da ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınan Hasan Tunç'un, tetikçi Altıntaş'la bağlantısı da suikastta FETÖ parmağının kanıtlarından biri.

MASAK raporuna göre Hasan Tunç, FETÖ'cülerin doğrudan para transferi yaptığı The Respect Instute Inc. kuruluşuna para aktaranlar listesinde. Tunç, himmet soruşturmasının şüphelilerinden Mehmet Kor ile de Gaziantep'teki Çınar Derneği'nden mesai arkadaşı. Çınar Derneği ise FETÖ soruşturmaları kapsamında inceleniyor.  Altıntaş'ın da eski polis olan Hasan Tunç'a 500 TL para gönderdiği belgelendi. Buna göre 12 Ocak 2016'da Tunç'a 500 TL transfer etti. Bu transfer iki ismin telefon trafiği dışında birbirlerini yakından tanıdıklarının kanıtı olarak değerlendiriyor. 

BANK ASYA'DA HESAPLARI VAR

Hasan Tunç aynı zamanda, 2010-2011 yılları arasında, Seferihisar Başsavcılığı'nın halen yürütmekte olduğu FETÖ soruşturması kapsamındaki Kevser Özel eğitim Kurumları'nda da çalıştı. Tunç'un himmet paralarının yoğun olarak toplandığı Bank Asya'nın Gaziantep-Suburcu ve Elazığ şubelerinde hesaplarının bulunduğu ortaya çıktı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN