Rusya'nın iddiasını askeri kaynaklar düzeltti: Ankara işaretledi Rusya vurdu

Rusya'nın iddiasını askeri kaynaklar düzeltti: Ankara işaretledi Rusya vurdu

Reuters'ın Interfax'a dayandırdığı haberine göre, Türk ve Rus jetleri Halep'teki IŞİD hedeflerini vurdu. Türk Askeri Kaynaklar ise iddiayı yalanladı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın, Türk ve Rus jetlerinin Suriye'de DAEŞ hedeflerine ortak hava harekatı düzenlendiği açıklamasına askeri kaynaklardan yalanlama geldi.

Askeri kaynaklar, El Bab'taki hava harekatının Rus jetleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyona Türk jetleri ise katılmadı.

KOORDİNATLAR PAYLAŞILDI

NTV'nin haberine göre Türk askeri kaynakları, Ruslarla uçuş koordinatlarının paylaşıldığını vurguladı.

Türk yetkililere göre, harekat Türkiye ile Rusya arasında Suriye üzerindeki uçuşların koordinasyonu için geçen hafta imzalanan mutabakatın ilk uygulaması oldu. Rusya Hava Kuvvetleri, El Bab yakınlarındaki DAEŞ hedeflerine karşı düzenlediği hava harekatı öncesinde Türk askeri makamlarını bilgilendirdi.

Harekat hava sahasında ve karada, Türk askeri unsurlarının bulunmamasını istedi.

Türk Hava Kuvvetleri de gün içinde El Bab'da gerçekleştireceği hava harekatlarının koordinatlarını Rusya ile paylaştı.

Rusya kaynaklı iddia şu şekildeydi:

Rusya Savunma Bakanlığı Yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de IŞİD unsurlarına yönelik ilk ortak hava operasyonunu bugün düzenlediğini söyledi.

Rudskoy, Suriye'nin onayıyla düzenlenen operasyona Rusya'ya ait 4 Su-24 uçağı, 5 Su-25 uçağı ve 1 Su-34 uçağının, Türkiye'den ise 4 F-16 ile 4 F-4 uçağının katıldığını belirtti.

'EL BAB'DA IŞİD'E AİT 36 NOKTA VURULDU'

El Bab'daki operasyonda Rus ve Türk savaş uçaklarının IŞİD'e ait 36 noktayı vurduğunu kaydeden Rudskoy, vurulan hedeflerin tamamının Genelkurmay Başkanlıkları ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları tarafından önceden belirlendiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN