Rusya'ya sözde ortak deklerasyonla 'Rojava'yı tanı çağrısı

Rusya'ya sözde ortak deklerasyonla 'Rojava'yı tanı çağrısı

Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Konseyi lideri Ferhat Patiyev, sözde Türkiye, Suriye ve Irak Kürtleri adına, Moskova yönetimine 'Kuzey Suriye-Rojava Federasyonu'nun statüsünü yeni anayasa kapsamında uluslararası seviyede savunma çağrısında bulundu.

Sözde Türkiye, Suriye ve Irak Kürtleri, Rusya'ya ortak deklarasyonla başvurarak Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerin federasyon statüsünü uluslararası seviyede savunma çağrısı yaptı.

Sputnik'in haberine göre ortak deklarasyonu okuyan Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Konseyi lideri Ferhat Patiyev, "Moskova'ya Rus-Kürt ilişkilerini derinleştirme ve güçlendirme, Dışişleri Bakanlığı'nın Kuzey Suriye-Rojava Federasyonu'nun statüsünü yeni anayasa kapsamında uluslararası seviyede savunma imkanını gözden geçirme çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

'KÜRT MESELESİ ÇÖZÜLMEDEN ORTADOĞU'DAKİ SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ'

Patiyev, Kürt meselesi çözüme kavuşturulmadan Ortadoğu'daki krizlerin çözümünün uzak olacağını belirtti.

'ARAP VE KÜRT İFADELERİNİ EŞİT SEVİYEDE KULLANACAĞIZ'

Öte yandan, Rusya'nın Suriye anayasası taslağını incelediklerini kaydeden Patiyev, "Taslak, Suriye'nin resmi adından 'Arap' sözcüğünü çıkartırken, Kürt kültürel otonomisinin hükümet kurumları ve kuruluşları 'Arap' ve 'Kürt' ifadelerini eşit seviyede kullanacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN