Safiye İnci kimdir, Atatürk'e ne dedi? Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci tutuklandı mı?

Safiye İnci kimdir, Atatürk'e ne dedi? Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci tutuklandı mı?

Safiye İnci kimdir, Atatürk'e ne dedi? Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci tutuklandı mı? Sosyal medyada paylaşılan hakaret videosunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girdi. Anıtkabir'de Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Peki Safiye İnci kimdir, Atatürk'e ne dedi? İşte tüm detaylar.

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret ettiği videosunu sosyal medyada yayınlayan ve büyük tepki toplayan Safiye İnci isimli kadın hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yapılan açıklamada, "Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medya'da yer alan şahıs ile ilgili olarak Ankara C.Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

İsminin Safiye İnci olduğu öğrenilen kadın, Anıtkabir'de çekip yayınladığı videosunda Atatürk'e hakaret ve küfür etmişti.

VATANDAŞLAR TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Videonun sosyal medyada yayınlanmasının ardından Twitter'da 'SafiyeİnciTutuklansın' başlığı gündemde ilk sıraya yerleşti. Vatandaşlar kadının tutuklanmasını istedi.

SAFİYE İNCİ ÖZÜR DİLEDİ

Bir süre sonra İnci tarafından ikinci bir video sosyal medyaya düştü. Bu videoda ise İnci videoyu bir kişiye tepki nedeniyle çektiğini onun da videoyu yayınladığını söyleyerek özür diledi.

Safiye İnci tepkiler üzerine pişman olduğunu belirttiği bir video yayınladı. Görüntüleri kendisinin görüşlerine saygı duymayan bir arkadaşına inat olsun diye çekip sadece ona yolladığını ifade eden Safiye İnci “Atatürk’e saygı duymasam Anıtkabir’e gitmezdim” dedi.

18-07/21/dilcsmrwkaa8ijo.jpg

Safiye İnci kim olduğu ve kaç yaşında olduğu ile ilgili bir bilgi yok. Ancak sosyal medyada Safiye İnci adındaki kız çarşaf giymiş bir kullanıcı, Anıtkabir'in önünde büyük önder Atatürk'e hakaret ettiği videoyu sosyal medyada paylaştı. İnci'nin paylaştığı video sosyal medyaya bomba gibi düştü. Safiye İnci hakkında savcılığın ve polisin harekete geçmesi için sosyal medyada çok sayıda mesaj gönderildi.

Mahkemeye çıkarılan Safiye İnci tutuklandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN