Şair gazeteci Selman Cahit vefat etti

Şair gazeteci Selman Cahit vefat etti

Şair Selman Cahit Öztaş, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Selman Cahit'in cenazesi, Çekmeköy'deki Hz. Ömer Camii'nde ikindi namazına müteakip ebedi yolculuğuna uğurlanacak.

Şair Selman Cahit geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Selman Cahit'in cenaze namazı, ikindi namazının ardından Çekmeköy'deki Hz. Ömer Camii'nde kılınacak. 

ŞAİR VE HİKAYECİYDİ

Kaymakam, şair yazar Önal Vasıf Öztaş'ın oğlu olan Selman Cahit, 1962 yılında Konya'da doğdu. Tahsihini Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yapan Selman Cahit, Ankara Üniversitesi, Kimya, Hukuk ve Edebiyat Fakültelerine devam etti. Ankara'da Erguvan, İstanbul'da Genç Dost dergilerini çıkaran ekiplerde bulundu. Şiir ve hikaylerini Türk Edebiyatı, Doğuş, Töre, İnanç, Kayıtlar, Ergüvan, Genç Dost, Kafdağı dergilerinde yayınladı. Bir süre yayıncılıkla uğraştıktan sonda Yeni şafak Gazetesi'nde çalışmaya başladı. Evli ve üç çocuk babası olan Şairin Ayışığına Mektuplar isimli bir kitabı bulunuyor. 

KARAR ailesi olarak Selman Cahit'e Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabrı-ı cemil diliyoruz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN