Şanlıurfa Viran Şehir'de Hakim ve Savcı Lojmanlarına bombalı saldırı: 2 şehit 17 yaralı

Şanlıurfa Viran Şehir'de Hakim ve Savcı Lojmanlarına bombalı saldırı: 2 şehit 17 yaralı

Teröristler, Şanlıurfa Viranşehir'de Savcılar ve Hakimler Lojmanları'nı hedef aldı. Hainler dün gece saat 20.45 sularında uzaktan kumandalı bombalı aracı patlattı. Alçak saldırıda 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ile mahalle bekçisi şehit oldu, 17 kişi de yaralandı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde Hakimler ve Savcılar Lojmanları'na PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda, biri çocuk 2 kişi şehit oldu, 17 kişi de yaralandı.

YİNE YARGI ÇALIŞANLARI HEDEF

Alçak saldırı dün saat 20:45'te meydana geldi. Uzaktan kumandalı bomba yüklü aracı lojmanların yakınında patlatan teröristler 6 Ocak'taki İzmir Adliyesi'ne saldırıdan sonra yine yargı çalışanlarını hedef aldı. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevkedildi. Gaziantep'ten de ambulanslar bölgeye gönderildi.

 

Saldırının hemen ardından ilçedeki izinli sağlık personelleri, göreve çağrıldı. Yaralılar, ambulanslarla Viranşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan babası adliyede zabıt katibi olduğu belirtilen Ahmet Oktay Günak doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Patlama nedeniyle işitme kaybı yaşayan kişilere ise sağlık merkezlerinde ayakta müdahale edildi.

17-02/18/58a7d38b18c7731584326cfd.jpgAhmet Oktay Günak.

Saldırının ardından kayıp olduğu yönündeki ihbar üzerine Kete'nin lojmanın enkazı altında kalmış olabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak çalışma başlatıldı. Arama kurtarma ekipleri, bir süre sonra İbrahim Kete'nin cenazesine ulaştı.

İşte saat saat saldırı sonrası yaşanan gelişmeler

ŞANLIURFA VALİSİ: 3 YAŞINDA BİR ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesindeki patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini, olayda 3 yaşında bir çocuğun yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını bildirdi. Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "İlimiz Viranşehir İlçesi'nde bulunan adliye personeli ile emniyet personelinin ikamet ettiği lojmanların bulunduğu sokak içinde muhtemel bomba yüklü araç ile yapılan saldırı sonucunda, saat 21.45 itibariyle Viranşehir Devlet Hastanesi'ne 16 yaralı vatandaşımız intikal ettirilmiş, bunlardan 3 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirmiş ve durumu ağır olan bir vatandaşımız ise il merkezine sevk edilmiştir" denildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Viranşehir'deki terör saldırısıyla ilgili Vali Güngör Azim Tuna'dan bilgi aldı. Erdoğan, bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 3 yaşındaki erkek çocuğa Allah'tan rahmet, 15 yaralıya acil şifa dileğinde bulundu.

BOZDAĞ: SALDIRI BİRLİĞİMİZE

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hiçbir terör örgütünün, terör saldırısının, Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacağını, terörle, kararlı ve etkin mücadelenin süreceğini bildirdi.

Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Şanlıurfa Viranşehir'de hakim, savcı ve zabıt katiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle lanetlediğini belirtti.

ZAAFA UĞRATAMAYACAKTIR

Yaralılara acil şifalar, yargı camiasına geçmiş olsun dileğinde bulunan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü, terör saldırısı Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır. Terörle kararlı, etkin mücadelemiz sürecektir. Hakim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa’daki terör saldırısıyla ilgili, "15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız bize ilettiler. Bir tane de 6 yaşındaki bir çocuğumuz şehit oldu" dedi.










ŞANLIURFA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN