Savunma yapmayan hakkını kaybedecek

Savunma yapmayan hakkını kaybedecek

‘Tahşiyecilere kumpas’ davasında mahkeme karar aşamasına geldi. FETÖ lideri Fetullah Gülen ve Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılandığı davada son savunmaları alan mahkeme kararını 16 Ekim’de açıklayacak. Heyet, savunma yapmayan sanıkları bu hakkından vazgeçmiş sayacak.

F ETÖ’nün ‘Tahşiyecilere kumpas’ kurduğu iddiasıyla 23’ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada sona gelindi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince hafta boyunca süren duruşmalarda, sanık ve avukatlar söz alarak dava dosyasındaki delillere ilişkin beyanda bulundu. Davanın son duruşmasında ise tutuklu sanıkların ve avukatların tevsi ve tahkikat talepleri alındı. Mahkeme heyeti, sanıklar Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Bayram Özbek, Erol Demirhan, Yurt Atayün, Ertan Erçıktı, Ömer Köse, Ekrem Çelik, Hüseyin Nohut, Ahmet Öztürk, Mustafa Altunbulak, Abdullah Seyyid Ateşçi, Kazım Aksoy, Mehmet Ali Doğan, Mustafa Kılıçaslan, Selçuk Ocaktan, Talat Burak Karaltı, Tolga Güzeltaş, Yakup Ergün, Aytekin Ağören, Ali Cihan, Adem Akpınar ve Halit Akbulut’un tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Sanıklar Mutlu Ekizoğlu, Tufan Ergüder, Ufuk Yıldırım ve Yasin Koyuncu hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenilmesine, sanık ve avukatların tevsi tahkiki taleplerinin reddedilmesine, dinlenilmesine karar verilen bir kısım tanıkların dosyanın geçirdiği safahat ve geldiği aşama nedeniyle dinlenilmelerinden vazgeçilmesine karar verilirken sanıkların müdafiliğini yapan 13 avukat hakkında FETÖ soruşturmasının bulunduğu, bu nedenle müdafilik görevlerinden 1 yıl süreyle ile yasaklanmaları karara bağlandı. Mahkeme heyeti, dava dosyasının geldiği aşama itibariyle sanıkların esas hakkındaki son savunmalarını bir sonraki celse yapmalarını, yapmadıkları takdirde savunma hakkından vazgeçmiş sayılacaklarının ihtaratına karar vererek, duruşma tutanağıyla ihtaratın yapılmış olduğunu tutanağa yazdırdı. Duruşmayı 16 Ekim’e erteleyen heyet, duruşmaların arka arkaya 3 hafta boyunca sürmesine hükmetti. Verilen bu kararın ardından, söz konusu 3 hafta boyunca sanıkların son savunmalarını aldıktan sonra heyetin dava dosyasını karara bağlaması bekleniyor.

FETULLAH GÜLEN'İN DOSYASI AYRILDI

Savcının esas hakkındaki mütalaasında, firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun savunması alınamadığı için dosyalarının ayrılması talep edildi. Tutuklu sanık kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olmak’, ‘sahtecilik’ ve ‘iftira’ suçlarından 21 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası öngörülen mütalaada, diğer 27 sanığa ise 33 yıla kadar hapis cezası istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN