Seçim bayram dinlemiyor

Seçim bayram dinlemiyor

SP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu, 24 Haziran’da 400 milletvekiliyle TBMM’ye girmeleri halinde yönetim sisteminde hedeflenen değişimi gerçekleştirebileceklerini söyledi. SP lideri “380 vekil de olur. O zaman da AK Parti içinden de 20-30 babayiğit çıkar bize destek verir. Zaten bu arkadaşların en büyük korkusu da bu” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamolloğlu, 24 Haziran seçimleri sürecinde yaptığı e-mitinglerine Eskişehir’de devam etti. Yaklaşık 111 bin takipçiye ulaşan e-mitingde iktidarı eleştiren SP lideri, 24 Haziran’da Millet İttifakı’nın hedefinin 400 milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi. SP liderinin konuşmasından başlıklar şöyle oldu: 

İTTİFAKIN İKİ NEDENİ VAR: Bu ittifakın nedeni 2 nedeni var 1 seçim barajı, 2 güçler ayrılığını yeniden sağlamak. Ülkemiz için de demokratik kabul edilen her ülke için de bu şart. Bizim derdimiz bu seçimde ne yapıp edip muhalefet bloğu olarak 400 milletvekilini yakalamak olmalı ki istediğimiz değişiklikleri yapabilelim. 400 olmadı 380 oldu. Emin olun AK Parti içinden 20-30 babayiğit vekil çıkar ‘arkadaş ben hakkın yanındayım’ der. En büyük korkuları da bu.

18-06/15/screenshot_2.jpg

DEĞİŞİMİ YİNE HALKA SORARIZ: Bu değişimleri yine Meclis’te mi yapacaksınız diye soruyorlar. Hayır, bundan önce anayasa değişikliği nasıl yapıldıysa yine öyle yapılacak yani referandumla. Halka soracağız anayasa değişikliklerini. 16 Nisan için ‘millet karar verdi’ diyorlar. Doğru. Ama siz bıçak sırtı bir oran olan yüzde 51’i mutlak kabul edip ‘millet buna onay verdi’ derseniz yüzde 49,5 ‘u hiç umursamıyorsunuz anlamına gelir.

PARTİLİ BAŞKANA ESKİDEN OLUMLU BAKIYORDUM: Eskiden partili başkana olumlu bakıyordum ama şimdi geçen zaman bunun kesinlikle yanlış olduğunu gösterdi. Bir de baktık ki herkesin cumhurbaşkanı olmuyor, olamıyor. Kendisi gibi düşünmeyeni hain diye niteliyor. Bana hain diyen nasıl benim cumhurbaşkanım olacak ki...

İKTİDAR YOLSUZLUĞU NORMAL KARŞILIYOR: Ekonomide, hükümetin uyguladığı yanlış politikalar nedeni ile devasa problemler var. Parayı taşa toprağa gömdüler. Artık yolsuzluk maalesef iktidara tabii kişilerce normal kabul ediliyor.

KESENİN AĞZINI ŞİMDİ NİYE AÇTINIZ: Şimdi de bu kadar yokluk ve israf içinde kesenin ağzını açıyorlar. Niye tam bu seçim döneminde ve bu kadar çöküntü içinde açıyorsun bu keseyi. millet bana mesaj atıyor. Dağıttıkları parayı aldık ama oyu size vereceğiz. Artık millet rüşvete kanmıyor...

HOCA’NIN KEMİKLERİNİ SIZLATIRSINIZ: Kimsenin sesi çıkarmıyor, adım adım Kıbrıs’ı terkediyorlar. İşte o zaman Hocamızın kemiklerini sızlatırsınız. Kıbrıs gidiyor bu şaka değil. Bunu yapıyorlar çünkü Avrupa böyle istiyor.  Şimdi peşrev çekiyorlar, Kandili vuruyor. gelen haberler Kandil’de bir tane PKK’lı kalmadı.

RUS UÇAĞINI BEN DÜŞÜRDÜM DİYE YARIŞTILAR: AB ile ayrı, ABD ile ayrı problemlerimiz var. Ortadoğu karmakarışık. Bunlar hep iktidarın dış politika büyük hataları.  Rus uçağı düşürüldü. Cumhurbaşkanı Başbakan birbiri ile yarıştı ‘biz emir verdik’ diye şimdi gelinen noktaya bakın. Biz aslında İran’a da Rusya’ya da dostluğa itiraz etmiyoruz. Biz bu iktidarın bu yalpalamalarına itiraz ediyoruz.

ASIL KENDİLERİNİN BEKA SORUNU VAR: Kimseyi incitmek ya da hakaret etmek için eleştirmiyoruz. Sadece hatırlatmak istiyoruz. Bu iş böyle gitmez. Hele hele 15 yıl iktidarda kaldıktan sonra hala beka sorunundan bahsediyorlarsa bunun suçu sizsiniz. Kendi partilerinin beka sorununu ülke beka sorunu gibi gösteriyorlar. Bunlar gidici...

'SEÇİLİRSEM BARIŞ SOFRASI KURACAĞIM'

İYİ Parti lideri Akşener, iktidarın Suriye’yi karıştırdığını bunun bedelini de 3.5 milyon mülteciye ev sahipliği yapmakla ödediğini söyledi. “Seçildiğim gün ilk işim Suriye ile ilişkileri düzeltmek olacak” diyen Akşener, Kürt meselesinin çzümü için de şu mesajı verdi: Bayramda bütün aile bir araya gelir aynı sofraya oturur. Seçilirsem o sofranın başına ben geçeceğim.

İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, ‘’Cumhurbaşkanı seçileyim ilk işim Suriye ile olan Türkiye’nin meselesini düzeltmek olacak. Ondan sonra da 4 milyon kardeşimizi sağlıklı bir şekilde ülkelerine geri göndereceğiz’’ dedi.

Seçim vaatlerini anlatan Akşener, “Bana kaynak nerede diye soruldu. Kaynak yandaş müteahhitlerin ceplerinde onu alacağım” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Mardin mitinginde konuştu. Akşener’in açıklamalarından başlıklar şöyle oldu:

BİNASI VAR AMA ADALET YOK:

Allah var çok bina yaptılar muhteşem adalet sarayları yapmışlar içinde adalet yok. Hastane binaları yapmışlar içinde doktor yok araç gereç yok. Çok güzel üniversite binaları yapmışlar içinde yeteri kadar hoca yok. 4 yıllık mezun işsiz bir genç kitle oluşmuş. Biz öncelikle bu kredi kartı borçları sebebiyle Türkiye Dayanışma Fonu’nu kuracağız kredi kartı borçlularının takipteki sayısı 4,5 milyon insan.

ELLERİNİ SURİYE’NİN İÇİNE SOKTULAR: Bunlar kumar oynamak için lüks hayat yaşamak için kredi kartı borçlu olanlar değil. Bunlar kirasını ödeyebilmek için kredi kartı borcu olan insanlar. Bunlar bir kısım çiftçi öğrenci işsizler ve emekliler bunların kredi borçlarını affedeceğiz. Ödeyebilir gibi olanlarından da yüzde 80’ini sileceğiz yüzde 20’sini yeniden yapılandıracağız dedik. Bana kaynak nerede diye soruldu. Kaynak yandaş müteahhitlerin ceplerinde onu alacağım. 8 milyar Türk Lirası bu borçların affedilmesi. Bakan çocukları gelinleri damatları lüks arabalarda geziyor inin aşağıya diyeceğim. Gitti Suriye’nin içişlerine elini soktu tüm şehirlerimizin ticaretinin içine tükürdü 4 milyon Suriyeli mülteci ülkemize gelmek zorunda kaldı.

SEÇİLDİĞİM GÜN İLK İŞİM ŞAM: Cumhurbaşkanı seçileyim ilk işim Suriye ile olan Türkiye’nin meselesini düzeltmek olacak. Ondan sonra da bu 4 milyon kardeşimizi sağlıklı bir şekilde ülkelerine geri göndereceğiz. 150 milyar Türk Lirası para harcanmış. Etti mi 158 milyar Türk Lirası? Kaynağı anlatıyoruz.

KİMLİĞİ OLAN HEM AĞADIR HEM PAŞADIR: SMA hastaları var onunla ilgili de bir projemiz var. Otizm ile mücadeleye yönelik projelerimiz var. Bir devleti devlet yapan 3 tane kağıt var. Birisi nüfus kağıdı ikincisi parası üçüncüsü tapusu. Yaşlılar bilir tapuların üzerinde tapu senedi yazar. Bu kimlik kağıdını nüfus kağıdını 81 milyonun da Türkiye’nin sahibi olduğuna tapu sahibi olduğuna inanıyoruz. Nüfus kağıdını ortaya koyan kişi ağa da budur paşa da budur reis de budur. Türkiye’nin sahip olduğu tüm toprakların aynı zamanda tapu sahibi 81 milyondur. Parasının değeri düşmüş tapuları devletin emanetinde olan tapuları delinmiş bir ülkede huzur olmaz barış olmaz.

ÜÇÜNCÜ YOL BENİM; Her şey iyi ise neden seçime gidiyoruz. Kötü ise neden sizi yeniden seçelim. AKP-CHP arasında kalan seçmene bir üçüncü bir yol çıktı ve İYİ Parti vatandaşımızın huzuruna geldi. Bir soru sorayım, sonra Mardin’in sorunlarına geleceğim. İYİ Parti olmasaydı, ben aday olmasaydım ikinci tur konuşuluyor olmayacaktı. Göreceksiniz milletimizin feraseti bu soruların cevabını verecektir.

BAYRAMDA AHLAT’TAYIM:Herkes Kürtler hakkında beyanda bulunuyor herkes Kürtler hakkında tanımlama yapıyor. Bunu yapmayan tek kişi benim. Bu yüzden benim üzerime geliyorlar. Bir HDP’li milletvekili ile bir Ak Partili milletvekili Meral Akşener hakkında aynı dile sahip olmuşsa burada bir şey vardır. Burada bir kez daha söylüyorum. Benim hakkımdaki iddiaları ispat etmeyen şerefsizdir. Yarın (Bugün) bayram ve ben Ahlat’tayım. Hangi dine hangi etnisiteye dahil olursanız ya anneannenin ya da babaannenin yanına gider. Orada bir sofra kurulur ve herkes o sofrada oturur. O yemeğe uzanan eller eşit bir şekilde o yemeklere ulaşabilirler. Ben başa geçersem vallahi herkesin o sofranın başına oturtacağım.

ADAYLIK İÇİN 'TUTUKLU OLMAMA' ŞARTI GETİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne cezaevinde tutuklu bulunun HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın adaylık sürecine eleştirilerini sürdürdü. “Şu seçimi bir atlatalım şartlar arasına tutukluluk maddesini de ekleyeceğiz” diyen Erdoğan, Demirtaş’ın cezaevinden çıkması gerektiğini söyleyen muhalefete de ‘Bunlar zaten milli değil” diye yüklendi.

umhurbaşkanı Erdoğan bayram arifesindeki son mitigini CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin memleketi Yalova’da yaptı. Hedefinde CHP ve HDP’nin adayı Selahattin Demirtay vardı. Erdoğan. Demirtaş’ın aday gösterilmesini eleştirerek ‘adaylık koşullarının’ değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle oldu: 

YALANI BIRAKIN ARTIK: Yalova’yı üniversiteyle kim buluşturdu? Bay öğretmen mi buluşturdu yoksa bu kardeşiniz mi? Bay Muharrem diyor ki ben fizik öğretmeniyim. Olabilir. Ama biz buradan nice öğretmenler yetiştiriyoruz. Bay Kemal ne diyor, engellileri diyor kendi başına bıraktınız. El vicdan ya, el vicdan. Halep oradaysa arşın burada. Yalanı bırakın artık yalanı. Genel başkan yalan söyler, adayı da yalan söyler. 

ŞARTLARA TUTUKLU OLMAYI DA KOYACAĞIZ: Kardeşlerim Yalova’nın bir milletvekili var. Yalova’ya hayrı dokunmamış olsa da yaptığı başka şeyler var. Edirne’de cezaevi ziyareti yapıyor. Terör örgütünün arkasında olan malum partinin genel başkanını ziyaret ediyor. Bırakınız çıksın diyor. Ya sizin zaten millilik diye bir derdiniz yok. Bay Kemal Hakkari’de bir tane Türk Bayrağı olmadan miting yaptı. Bay Muharrem de Diyarbakır’da malum partinin desteğiyle miting yaptı. Bunlar katillerle beraber, teröristlerle beraber. Şu anda içeride bulunan kişinin başını çektiği kesim. Cumhurbaşkanı adayı oldu o zaman serbest bırakın. Böyle bir adalet olur mu? Zaten şu seçimi bir atlatalım aday olma şartları arasına tutuklu olmayı da koyacağız. Burası yol geçen hanı mı? Geçen Diyarbakır’a gitti. Kendisini karşılayanların tamamına yakını Edirne’deki adamın taraftarı. Israrla bu kişiyi cezaevinden çıkartmaya çalışıyor. 

KİM BU PAPAZ BRUNSON: Amerika’dan telefon etmişler, demişler ki bunlar FETÖ ile alakalı değil, gazete kupürü filan. Adamlarını gönderdiler. Raporu incelediler. Bay Kemal farklı konuşuyor, Bay Muharrem farklı konuşuyor.Tabii biri vergici, biri de fizik öğretmeni. Şimdi yatıyorlar kalkıyor Brunson Brunson. Kim Brunson? İzmir’deki bunların bir papazı. Bizden bunu vermemizi istediler. Dedim ki kusura bakmayın yargıda. Yargı kararını verir. Sizler de FETÖ’yü verin. FETÖ yargıda da değil.

SEÇİMDEN SONRA  İLK İŞİMİZ OHAL’İ KALDIRMAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “24 Haziran’dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah olağanüstü hali (OHAL) kaldırmak olacaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel TV’lerden önceki gece yayımlanan programda çarpıcı mesajlar verdi:

MOODYS’E OPERASYON ÇEKECEĞİZ: “İnşallah 24 Haziran’dan sonra o Moody’s’e bir operasyon biz çekeceğiz. Biz Moody’s’in üyesi olmadığımız halde olur olmaz açıklamalar yapıyor. Ayıp denen bir şey var.

OHAL’DE AYRIM YOK Kİ: OHAL’in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok ki.  24 Haziran’dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah OHAL’i kaldırmak olacaktır. OHAL’i kaldırmak demek, tamamıyla yok etmek, geri dönmemek anlamında değil. Biz terörü gördüğümüzde en sert tedbir neyse onu yine alırız.

YSK’YA DEMİRTAŞ TALİMATI: Öyle veya böyle şimdi bu şartlar içerisinde tabi  TRT konuşmasını da Edirne’de cezaevinden yapacak. Arkadaşlara söyledim. ‘Bırakın, mağduriyet imkanını bunlara vermeyin. YSK ile görüşün gitsinler orada cezaevinde çekimi yapsınlar’ dedim. Zaten canlı yayın değil, malum. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN