Sedanur'u kim öldürdü? Küçük kız nasıl öldürüldü? Sedanur'un cesedi nerede bulundu?

Sedanur'u kim öldürdü? Küçük kız nasıl öldürüldü? Sedanur'un cesedi nerede bulundu?

Sedanur'un cesedi nerede bulundu? Minik kız nasıl öldürüldü? sorusu Kars Kağızman'dan gelen vahşet haberinden merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. Günlerce arandıktan sonra vahşice katledildiği anlaşılan 'Sedanur'u kim öldürdü?' merak ediyor ve google gibi arama motorlarında araştırılıyor. Evinin önünde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in vahşice öldürülmesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Günler geçmesine rağmen Sedanur cinayeti dündemden düşmedi. Sedanur hakkında gelen son dakika haberleri ve katilinin kim olduğuna dair iddiaların ayrıntılarını merak eden vatandaşlarımız için derledik.

Sedanur Güzel'in Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra taşların altındaki cesedi bulnmuştu.  Günlerce vatandaşların ve güvenlik güçlerinin yoğun arama çalışmaları sonrasında Sedanur'un cesedi  köye yakın alanda bulunmuştu. Peki minik Sedanur'un cesedi nerede bulundu? Sedanur'u kim öldürdü? Sedanur Güzel nasıl öldürüldü? Hala bu soruların yanıtı netleşmedi. Adli tıptan gelecek otopsi sonrasında cinayeti kimin nasıl işlediği netleşecek. Türkiye'yi ayağa kaldıran vahşetin detayları tüyleri diken diken ediyor. Sedanur Güzel, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. Katilinin kim olduğu merak edilirken Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, kaybolduktan 7 gün sonra cenazesi bulunan Sedanur Güzel ile ilgili bir yaptığı açıklamada ölüm sebebi ve cinsel istismar iddialarının patolojik inceleme sonucu belli olacağını belirtti. Kars valisi ise katilin mutlaka karkasında bir iz bıraktığını ve bu izden katili bulacaklarını açıklamıştı. İşte Sedanur'un kaybolması ve cesedinin bulunması  hakkında merak edilen tüm detaylar 

18-09/22/sedanurun-cesedi-nerede-bulundu.jpg

 SEDANUR'UN CESEDİ NEREDE BULUNDU? 

Sedanur Güzel Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyük olandı. Sedanur Güzel, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. Ailenin haber vermesinden sonra Türkiye Kars Kağızman'dan gelecek haberi beklemeye başladı. Tam 7 günlük yoğun aramadan sonra Sedanur'un cesedi Pasıklı köyü yakınlarında üstü taşlarla örtülmüş vaziyette bulundu. Sedanur'un cesedini bulan ekibin yaptığı açıklama yürekleri dağladı. Ekipler, "Böyle bir vahşet olamaz. Anlatamıyorum, taşların arasına koymuş. Böyle bir vicdan olamaz" dedi. Böyle bir vahşeti görmediklerini belirten ekiplerse, "Bir taş var taşın alt tarafına koymuş, üzerine taşlar yığarak kapatmaya çalışmış. Kokudan dolayı ortaya çıkmış. Öyle ki ceset kurumuştu. Bir taşa bir oduna dokunursun ya öyleydi. Sedanur kuş gibi hafif olmuştu. Adli tıpta her şey ortaya çıkacak. Böyle bir vahşet olamaz. Anlatamıyorum, taşların arasına koymuş. Böyle bir vicdan olamaz" dedi. Olay yerine gelen ailenin feryadı yürekleri dağladı. 

Sedanur Güzel’in cesedinin bulunmasının ardından köylüler tepki gösterdi. Herkesin çocuğu olduğunu belirten vatandaşlar, "Ceset 200 metre aşağı da dere kenarında AFAD ekipleri tarafından bulunmuş. Bu bizim evladımız, herkesin evladı var yapan kişilerin en ağır ceza alması lazım. 9 yaşındaki bir çocuğa yapılır mı bu herkesin çocuğu var. Biz bu adamı içimizde istemiyoruz. İdam istiyoruz” dedi.

18-09/22/sedanur-nasil-olduruldu.jpg

SEDANUR NASIL ÖLDÜRÜLDÜ? 

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur nasıl öldürüldüğü merak ediliyor. Sedanur'un nasıl öldürüldüğüne dair ayrıntılar yapılan otopsinin ardından belli olacak. Sedanur'un cesedi Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerince Sedanur Güzel'in cesedinin toprağa gömülü ve üzeri taşlarla örtülü halde bulunduğunu öğrenen yakınları ile vatandaşlar olay yerine geldi. Ailenin feryatları yürekleri dağladı. 

Erzurum Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda cenaze üzerindeki klasik otopsi işleminin tamamlandığını dikkat çeken Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, “Sedanur Güzel’in cesedinden elde edilen örnekler üzerinde ise patalojik inceleme halen devam etmektedir. Sedanur Güzel’in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır. Olayla ilgili mevcut soruşturma gizlilik içinde yürütülmekte olup, yeni verilere ulaşıldığında kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN SEDANUR AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı, cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’e ilişkin, "Tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur" açıklamasını yaptı.

18-09/22/sedanuru-kim-oldurdu.jpg

SEDANUR'U KİM ÖLDÜRDÜ? 

16 Eylül tarihinden beri kayıp olan 9 yaşındaki Sedanur'u kim öldürdü? Sorusunun yanıtı henüz kesinleşmedi. Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve toplamaya çıkan Sedanur Güzel (9) kaybolmuştu. Sedanur'un kaybolması ile ilgisi olduğu iddiasıyla komşu Ertan B.tutuklanmıştı. 

9 yaşındaki Sedanur'u arama çalışmaları devam ederken olayın 6. günü İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü operasyonda Ertan B. yakalandı  ve tutuklandı. Ertan B. cezaevine gönderildi.

Çocukların, Ertan B'yi işaret eden ifadeleri üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, zanlıyı valiziyle birlikte şehirden ayrılmak için gittiği havaalanında yakaladı. Ertan B.'nin suç dosyası ve soruşturmanın detayları ortaya çıktı. Ertan B.'nin dosyasındaki bilgilere göre 5 ayrı suçtan kaydı var. Bu suçlar  'Adam öldürmeye teşebbüs', 'kasten yaralama', 'Ruhsatsız silah bulundurma', 'Hürriyeti tahdit (kız kaçırma)' ve 'hırsızlık'...  Dosyasına göre Ertan B. 2001 yılında 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan cezaevine girdi. 12 yıl cezaevinde kaldıktan sonra açık cezaevine nakledilirken firar etti. Köyüne geldiğinde ise 'cezaevinden izinli geldim' dedi.  

 

 

18-09/22/sedanur.jpg

SEDANUR'U ATAK BULDU

Kars’ta 7 gün önce meyve toplamak için evden çıkan ve bir daha haber alınamayan 9 yaşında ki Sedanur Güzel’in cesedini İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki iz takip köpeği "Atak" buldu.

Küçük Sedanur 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde kaybolmuştu. 3’üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel’in bulunması için güvenlik güçleri seferber olup, Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlatmıştı. Arama çalışmalarının 7. gününde İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki iz takip köpeği "Atak" tarafından dere kenarında üzeri taşlarla örtülü olarak küçük Sedanur’un cansız bedenine ulaşıldı.

18-09/24/leylanin-annesinden-sedanurun-annesine-taziye-ziyareti.jpg

LEYLA'NIN ANNESİNDEN SEDANUR'UN ANNESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Ağrı'da dedesinin köyünde kaybolduktan 18 gün sonra ölü bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in annesi Aysel Aydemir, Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in annesi Handan Güzel'i ziyaret ederek acısını paylaştı. Çocukları aynı kaderi yaşayan Güzel ve Aydemir, bir araya gelerek gözyaşı döktü.
Sedanur Güzel'in annesi Handan Güzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Leyla Aydemir'in annesiyle aynı acıları yaşadıklarını söyledi.

Acıyı kendilerine yaşatanların idam edilmesini istediklerini ifade eden Güzel, "Sesim çıkmıyor, buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Çocuğumu böyle yapanın idam edilmesini istiyorum. Leyla'ya da Sedanur'a da, bu acıyı yaşatan idam edilsin." diye konuştu.

'ÇANTASI KALEMİ EVDE ARKADAŞLARI OKULDA'

Güzel, kızının arkadaşlarının okula gittiğini anımsatarak, "Çocuğumdan ne istediniz ? Daha 9 yaşında. Çantası, kalemi evde, arkadaşları okulda. Ne istediniz çocuğumdan?" diyerek, yaşananlara tepki gösterdi.

Leyla Aydemir'in bulunması için sürekli dua ettiğini kızının sonunun da Leyla gibi olduğunu belirten Güzel, "Sonu Leyla gibi oldu. Leyla için de dua ediyordum, bir yerden çıksın, gelsin diye, o da süt içiyordu. Allah bunu yapanların yanına bırakmasın." ifadelerini kullandı.

'ÇOK ZOR BİR ACI ANNE OLAN ANLAR'

Ağrı'da dedesinin köyünde kaybolduktan 18 gün sonra bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in annesi Aysel Aydemir ise Sedanur'un annesiyle aynı acıyı paylaştığını dile getirdi.

Aydemir, "Aynı acıyı paylaşıyoruz, bunu yapanların idam edilmesini istiyoruz. Kim olursa olsun idam istiyoruz. Allah kimseye göstermesin, çok zor bir acı, anne olan anlar. Söylenecek bir laf yok, sözün bittiği yerdeyiz." dedi.

Sedanur'un cesedi nerede bulundu? Minik kız nasıl öldürüldü? sorusu Kars Kağızman'dan gelen vahşet haberinden merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. Günlerce arandıktan sonra vahşice katledildiği anlaşılan 'Sedanur'u kim öldürdü?' merak ediyor ve google gibi arama motorlarında araştırılıyor. Evinin önünde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in vahşice öldürülmesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Günler geçmesine rağmen Sedanur cinayeti dündemden düşmedi. Sedanur hakkında gelen son dakika haberleri ve katilinin kim olduğuna dair iddiaların ayrıntılarını merak eden vatandaşlarımız için derledik.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN