Şehit Astsubay Ferhat Gedik’e doğum gününde son veda

Şehit Astsubay Ferhat Gedik’e doğum gününde son veda

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında dün terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Aynı zamanda şehit Astsubay'ın bugün doğum günü olduğu öğrenildi.

Törene Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Şen, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ailesi ve silah arkadaşları katıldı.

17-08/12/as.jpg

DOĞUM GÜNÜNDE DEFNEDİLECEK

Törende bugün 41 yaşını doldurarak 42 yaşına girecek olan şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in kısa özgeçmişi okunurken, ardından şehit ve tüm şehitler için dua edildi. Eşi Cemile Gedik ve çocukları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, şehit astsubayın cenazesi doğum gününde düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Hatay’ın İskenderun ilçesine gönderildi.

17-08/12/as1.jpg

1 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞ

Yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, acılarının büyük olduğunu ifade ederek, şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın, 1 ay önce göreve başladığını belirterek, "Tarifi mümkün olmayan duygular var içimizde.  Bu duyguları anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bir ay önce Tunceli ailemize katılan  şehidimiz Mehmet Yılmaz’ı dün şehit verdik. İki uzman çavuş kardeşimizde hafif yaralı ve tedavisi sürüyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu topraklar üzerinde dünde bugünde gelecekte de maalesef kirli oyunlar oynanmaktadır.  Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki devletimiz güçlüdür, azimlidir ve kararlıdır.  O dağlarda gezen eşkıyalara, hainlere, kalleşlere ve adeta fare niteliğinde ki o pisliklere bu devletimiz  gereken cezayı verecektir. Terörlerle mücadelemiz, kahraman askerlerimizle, polislerimizle, devletimizin tüm birimleriyle, Cumhurbaşkanımızın her türlü maddi ve manevi desteği ile üstesinden gelinecektir. Biz buna inanıyoruz. Devletimizin güçlü ve azimli kararlılığı ile bunların başı ezilecektir ve ezilmektedir. Birlik ve beraberlikle bu terörün başını ezmek için yemin ediyoruz. Allah bize de şehadet mertebesi nasip etsin" diye konuştu.

17-08/12/as2.jpg

TRABZON/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN