Şehit er Onur Deniz, Andırın'da toprağa verildi

Şehit er Onur Deniz, Andırın'da toprağa verildi

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki Gerki Tepe Üs Bölgesi'ne sızmaya çalışan terör örgütü PKK'lıların roketatarlı saldırısında şehit olan sözleşmeli Piyade Er 23 yaşındaki Onur Deniz'in cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın da katıldığı törenle toprağa verildi.

Askeri uçakla Kahramanmaraş Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatih Mehmet Erkoç, protokol üyeleri ve şehidin yakınları tarafından karşılandı. Türk bayrağına sarılı tabutun askerlerin omuzların uçaktan indirildiğini gören şehit Onur Deniz'in yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Evin tek oğlu olan şehit sözleşmeli er Onur Deniz'in cenazesi cenaze aracına konulduktan sonra, baba Mustafa Deniz oğlunun tabutunu öptü. Şehit er, daha sonra Andırın İlçesi'ne bağlı Yeşilova Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Duaların edilip helallik alınmasının ardından cenaze mahalle meydanına götürüldü. Burada düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, aynı zamanda şehidin teyzesinin oğlu olan CHP Çankaya İlçe Başkanı eski hakem Selçuk Dereli, askeri ve bürokratlar, şehidin ailesi, yakınları ve 3 bin vatandaş katıldı.

ABLALARI: NE GÜZEL KOKUYOR

Törende şehidin ablaları Pınar ve Şerife sık sık tabutu öpüp kardeşinin kokusunu içine çekip, 'Ne güzel kokuyor' diyerek gözyaşı döktü. Şehidin annesi Dudu Deniz ise tabutun karşısına oturup oğlunun fotoğrafına bakarak kısık sesle ağıt yaktı. Acılı anne daha sonra yerinden kalkarak tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Tören için Hakkari'den gelen şehidin silah arkadaşları da anne Dudu Deniz'in elini öptü.

"TERÖRİTSTLER HİÇ SEVİNMESİN"

Nisan 2016'da Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristin keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateşte şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ethem Hacımahmutoğlu'nun annesi Rahime Hacımahmutoğlu da tabuta sarılıp gözyaşı dökerek 'Ethem ağabeyine selam söyle' dedi. Anne Hacımahmutoğlu daha sonra gazetecilere dönerek, "Biz çiçeklerimize ağlıyoruz hiç sevinmesin o teröristler" diye konuştu.
3 kardeşin en küçüğü ve bekar olan, Mayıs 2016'da TSK'ya giren şehit Onur Deniz, cenaze namazının kılınmasının ardından gözyaşları arasında mahalle mezarlığında toprağa verildi.








Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN