Şehit sorgulama işlemi nedir? Şehit sorgulama nasıl yapılır?

Şehit sorgulama işlemi nedir? Şehit sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet'in soy ağacı öğrenme hizmetinden sonra Milli Savunma Bakanlığı'da yeni bir hizmet getirdi. Ailenizde şehit var mı bunu öğrenmek için şehit sorgulama panelini getiren Milli Savunma Bakanlığı hizmeti açtığı anda sistem yine e-Devlet'te olduğu gibi yoğunluktan ötürü kilitlendi. Herkesin merakla ailesindeki şehitlerini araştırdığı şehit sorgulama paneline binlerce kişi akın etti. Bazı vatandaşlar yoğunluktan ötürü şehit sorgulama işlemini gerçekleştiremedi.

Vatadanşa önceki yıllara ait bilgileri verme hizmetleri devam  ediyor. Artık herkes e-Devlet soy ağacı sorgulama işleminden sonra şimdi de şehit sorgulama hizmetinden faydalanabilecek. Önceki savaşlardan günümüze kadar dönemlerde savaşlarda şehit yakını olup olmadığını merak eden herkes Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesine akın etti. Saatte binlerce erişim sağlanmaya çalışılınca sistem e-Devlet'te olduğu gibi kilitlendi. Bu hizmet ile beraber herkes ailesinde şehit olup olmadığını öğrenecek. 

Ancak hizmet yoğunluk sebebiyle şimdilik hizmet vermiyor. Geçici bir süre sonra yeniden şehit sorgulama paneli açılacak. 

Bu işlemi yapmak için ilk olarak Milli Savunma Bakanlığı'nın Şehit Tespit Listesi'ne giriş yapmak ve ardından isim, soy isim ve doğum tarihi yazarak sorgulama işlemini yapmak gerekmektedir.

Şehit tespit sisteminde, 1853 Kırım Savaşı, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı, 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, 1911 Trablusgarp Savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşı, 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı, 1919-1922 Kurtuluş Savaşı, 1950-1953 Kore Savaşı, 1853-1928 Muharebe Dışı Diğer Şehitler ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlerin kimlik bilgilerine ulaşılabiliyor.

Böylece vatandaşlar, ailelerinde bu savaşlarda şehit olan bir kişinin var olup olmadığını ve eğer varsa hangi savaşta şehit olduğunu görüntüleyebiliyor.

 Milli Savunma Bakanlığı şehit sorulama paneline gitmek için tıklayınız.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN