SGK, BAĞKUR pirim borcu sorgulama | Prim borcu taksitlendirme

SGK, BAĞKUR pirim borcu sorgulama | Prim borcu taksitlendirme

Prim borcu taksitlendirme bugünlerde yeniden konuşulmaya başlandı. Vatandaşlar bu amaçla SGK, BAĞKUR pirim borcu sorgulama başlığıyl ainternette arama yapıyor. Başbakan Yıldırım Bakanlar Kurulu'nun ardından Prim borcu taksitlendirme müjdesini verdi. Peki vatandaş SGK, BAĞKUR pirim borcu sorgulama nasıl yapacak? SGK, BAĞKUR pirim borcu sorgulama ve Prim borcu taksitlendirme ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Prim borcu taksitlendirme müjdesi Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. Hükümetin gündeme aldığı trafik cezası, vergi borcu, SGK prim borcu gibi vatandaşın devlete olan borçlarıyla ilgili yeni düzenleme çok yakında hayata geçiriliyor. Prim borcu taksitlendirme yapmak isteyen vatandaş ise internet üzerinden SGK, BAĞKUR pirim borcu sorgulama yapıyor. Prim borcu taksitlendirme ve SGK, BAĞKUR pirim borcu sorgulama ile ilgili gelişmeler haber detayda yer alıyor...


Başbakan Yıldırım Bakanlar Kurulu'nun ardından Prim borcu taksitlendirmeyi de kapsayan paketi açıkladı. Yıldırım, trafik cezası, vergi borcu, SGK prim borcu gibi vatandaşın devlete olan borçlarıyla ilgili yeni düzenleme yapılacağını açıkladı. SGK, BAĞKUR pirim borcu sorgulamanızı tek bir ekran üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK BAĞKUR PRİM BORCU TAKSİTLENDİRME


Paketin kapsamına borç ve alacakların yapılandırılması konusu ile başlayan Yıldırım ''Birinci madde esnaflarımızı ve sanayicilerimizi yakından ilgilendiren yeniden yapılanma. Bununla ilgili maliye ile ilgili işi olan gümrükle işi olan vatandaşımız, il özel idareler kamu kuruluşlarının tamamıyla ilgili konular. Bunlar nelerden oluşuyor vergi ve prim alacakları yeniden yapılandırılacak. Trafik cezaları yeniden yapılandırılacak.
Köprü, otoyol ve kaçak geçişler kısaca vatandaşın devlet kurumları ile arasında olan anlaşmazlıklar çözüme kavuşturuluyor, vatandaşla el sıkışılıyor.'' dedi.

18-04/30/bbb.jpg


Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:
Vergi prim barışı sağlanmış olacak. Geçmiş 5 yıla ait vergi ile ilgili bir fırsat getiriyoruz. İşletme kayıtlarının düzenlenmesine imkan veriyoruz. Kanundan yararlanmak için vatandaşlarımız Temmuz ayının sonuna kadar müracaat edecek ve 36 ay içinde borçlarını ödeyecekler. Peşin ödemede de indirimler var. Gecikme faizinin yüzde 90'ını ödemeyecekler, sadece yüzde 10'unu ödemek suretiyle hesabı kapatmış olacaklar. BAĞ-KUR borcu olup da sağlık hizmeti alamayan esnaflar var bunun da önünü açıyoruz.


PRİM BORCU TAKSİTLENDİRME NASIL YAPILIR?


Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının ardından vatandaş SGK, BAĞKUR pirim borcu sorgulama yapıyor ve Prim borcu taksitlendirme ile ilgili detaylara ulaşmaya çalışıyor. Prim borcu taksitlendirme ile ilgili detaylar henüz netlik kazanmadı. Prim borcu taksitlendirme ile ilgili tüm detayları KARAR.COM'dan öğrenebilirsiniz.

18-04/30/bag-kur-borc-dondurma.jpeg


SGK, BAĞKUR PRİM BORCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

BAĞKUR’a bağlı olan vatandaşlar sosyal güvenceden faydalanabilmek için her ay düzenli olarak prim yatırmaları gereklidir.


Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşların hastane ve kaza masraflarını kurum karşılamaktadır. Ayrıca emeklilik yaşınız geldiğinde emekli olabilirsiniz. Yatırmanız gereken prim miktarlarını ise

borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. BAĞKUR borç sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Eğer hiçbir kurumun sosyal güvencelerinden yararlanmıyorsanız genel sağlık sigortasından yararlanabilirsiniz. Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanabilmek için ilk olarak yaşadığınız şehrin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek gelir tespiti yaptırmanız gereklidir.


Bazı belgeleri de ayarladıktan sonra genel sağlık sigortasından yararlanabilirsiniz. Yatırmanız gereken primleri GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yaparak GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmalısınız. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza sisteme giriş yolları gelmektedir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifreniz yok ise eğer şifrenizi istediğiniz PTT kurumundan 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölümden sosyal güvenlik kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 4B hizmetleri bölümü altından bağ-kur borç sorgulama, diğer hizmetler bölümü altından GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN