SGK hizmet dökümü sorgulama! Edevlet giriş ile 4A, 4B, 4C hizmet dökümü alma

SGK hizmet dökümü sorgulama! Edevlet giriş ile 4A, 4B, 4C hizmet dökümü alma

SGK hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır? E Devlet girişi ile 4A, 4B, 4C hizmet dökümü alma ekranını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Vatandaşların sıkça takip ettiği SGK hizmet dökümünü online olarak kolayca E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

SGK hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır. E Devlet girişi ile 4A, 4B, 4C hizmet dökümü alma işlemleirni sayfamızdan görebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı olarak  4A, 4B, 4C kapsamında olan vatandaşların prim sorgulama ve hizmet dökümü alma işlemleri artık online olarak E-Devlet sistemi üzerinden kolayca yapılabiliyor. SGK hizmet dökümü sorgulaması yapmak için sayfamızdaki bilgilere bakabilirler.

Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınır. Kullanıcılar giriş için e-Devlet şifresi dışında; T.C. kimlik kartı, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanabilir. e-Devlet şifresi olmayanlar ise, PTT şubelerinden yeni bir şifre temin edebilirler. Şifre, kapalı zarfın içerisinde 2 Türk Lirası ücret karşılığında kullanıcılara verilir. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. "Sosyal Güvenlik Kurumu" menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantılarıyla SGK Hizmet dökümü sorgulaması yapılabilir. Bunun dışında, ana sayfada bulunan arama kutucuğuna ‘’SGK hizmet dökümü ya da Sosyal Güvenlik Kurumu’’ yazılarak da işlem yapılabilir.

e-Devlet’te en fazla yapılan işlem, SGK hizmet dökümü sorgulamadır. Uygulama üzerinden banka ve adres değişiklikleri de yapılabilir. Borç durumu ve emekli aylığı bilgisi öğrenilebilir. Bu bilgiler dışında; optik ve cam çerçeve bilgileri, muayene katılım payı, ilaç kullanım süresi gibi bilgiler de sorgulanarak öğrenilebilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET SSK HİZMET DÖKÜMÜ ALMA İŞLEMLERİ

turkiye.gov.tr üzerinden yapılacak işlemler için sistem için e-Devlet şifresi edinmelisiniz. Bu şifre olmadan hiç bir e-devlet sistemine giriş yapamassınız. Öncelikle E-Devlet Şifresi Almak için, size en yakın PTT Şubesine üzerinde TC Kimlik Numaranızın olduğu bir kimlikle başvuru yapmalısınız. 2 TL’lik işlem ücreti karşılığında E-Devlet Şifrenizi PTT’den rahat bir şekilde edinebilirsiniz.

TC KİMLİK NO İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

SGK’nın resmi sitesi’nde son 12 aylık süreci kapsayan aylardaki SGK Primlerinizi TC Kimlik No ile Sorgulama yapabilme imkanına sahipsiniz. Bu imkan sayesinde sadece T.C numaranızı bilmeniz yeterli. Bu sayede işe giriş çıkışlarınızı, SSK’nızın yatıp yatmadığını gönül rahatlığıyla görebilirsiniz.

ŞİFRESİZ SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜ

Bu sorgulama işlemini yaparak primlerinizin ne durumda olduğunu, gün sayılarınızı, primlerin ne zaman yattığını ve birçok işlemi öğrenmiş olacaksınız. Sigorta kurumlarının birleşimi olan SGK sayesinde bu hizmeti sıralı bir şekilde Haber olabilirsiniz. SGK 4A hizmet dökümü işleminizi de şifreli ve şifresiz bir şekilde kolayca halledebilirsiniz. T.C kimlik numaranızla son 12 aylık SSK Sorgulamasını aşağıdaki bağlantıdan yapabilirsiniz.

SGK hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır? E Devlet girişi ile  4A, 4B, 4C hizmet dökümü alma ekranını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Vatandaşların sıkça takip ettiği SGK hizmet dökümünü online olarak kolayca EDevlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN