Şifa dağıtan kick boksçu

Şifa dağıtan kick boksçu

Hemşire ve kick boksçu Duygu Turan, bir yandan hastalara şifa dağıtıyor, diğer yandan ringlerde mücadele veriyor. Milli sporcu Duygu Turan, ''Hem kick boks hem de kendi mesleğim yorucu bir meslek. Hemşireliği de kick boksu da çok seviyorum. Ülkeme başarılar kazandırmak benim için çok önemli ve gurur verici bir durum" dedi.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 yıldır hemşire olan milli sporcu Turan, 15 yaşında başladığı dövüş sporunda 10 yıldır mücadele veriyor. Bir dünya 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan Turan'ın hastalara dokunan elleri, kick boks yaparken yumruğa dönüşüyor. Turan, bir yandan şifa dağıtıyor, diğer yandan ringde dövüşüyor.

AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN SAVAŞACAK

İki farklı kimliğe sahip Turan, kasım ayında Slovakya'da düzenlenecek yarışmada 4'üncü Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor. Ailesini ikna ederek 15 yaşında bu spora başladığını anlatan Turan, ''Hep spor yapmak istiyordum.

18-09/18/resized_14d1d-1123_tur_picture_20180918_16415513_16415503.jpg

Ailem ilk başta kick boksun sert bir spor olduğunu düşündü ve bana zarar gelmemesi için yollamak istemediler. Daha sonra durumun öyle olmadığını görünce sıkıntı çıkarmadılar ve o günden sonra bir daha bırakmadım'' diye konuştu.

Turan, 3 yıldır hemşire olarak görev yaptığını anlatarak, şöyle devam etti:

''Hem kick boks hem de kendi mesleğim yorucu bir meslek. Hemşireliği de kick boksu da çok seviyorum. Ülkeme başarılar kazandırmak benim için çok önemli ve gurur verici bir durum. Hemşire olarak insanlara yardım etmek de benim için çok önemli. İkisi ayrı şeyler ama birisi mesleğim, diğeri sevdiğim hobim. Hastaneye geldiğimde kick boksu unutuyorum. Hemşire olarak insanlara yardım etmeye, hastalara şifa dağıtmaya çalışıyorum. Bu benim görevim ve hastalara kibar davranmaya çalışıyorum. Ama kick boksta tam tersi. Orada hemşireliğimi bir süre için unutuyorum. Sadece ülkemi düşünüyor ve daha iyi temsil etmeye çalışıyorum.''

18-09/18/resized_ba822-1123_tur_picture_20180918_16415513_16415509.jpg

Hem mesleğini hem de sporunu birlikte yürütmeye çalıştığını ifade eden Turan, ''İş arkadaşlarım ve yöneticiler çalışma konusunda bana yardımcı oluyorlar. Onların desteğiyle spora rahat şekilde devam ediyorum. Çevremdeki insanlar kick boks yapmama şaşırıyorlar. Onlarla aynı meslekten olduğum için ne kadar yorulduğumu kendileri de görüyor. Gurur duyuyorlar ve beni tebrik ediyorlar mesleğimin yanında sporcu kimliğim için" değerlendirmesinde bulundu.

NÖBET OLDUĞUNDA TEK OLMADIĞINDA ÇİFT İDMAN

Nöbeti olduğunda günde tek antrenman yaptığını belirten Turan, ''Olmadığı günler çift idman yapıyorum. Sabah 6'da kalkıp antrenman yapıyorum sonra işe geliyorum. Akşam da tekrar saat 8'de antrenmana geliyorum. Yorucu oluyor, dinlenmeye vaktim pek olmuyor ama idare ediyorum. Hem hemşireliği hem de kick boksu çok seviyorum. Birinden 'vazgeç' deseniz ikisinden de vazgeçemem. İkisini de çok seviyorum'' ifadelerini kullandı.

Turan, Slovakya'da 13-21 Kasım'da düzenlenecek Kick Boks Avrupa Şampiyonası'na yoğun şekilde hazırlandığı anlatarak, şunları kaydetti: ''Ülkemi en iyi şekilde şampiyonada temsil etmeye çalışacağım. İnşallah ülkemize altın madalyayı getirerek 4'üncü Avrupa şampiyonluğumu elde etmeyi hedefliyorum. Bugüne kadar çok şampiyonluğum, 60 tane madalyam var. Bunlara yenilerini eklemek için daha çok çalışıyorum. Geçen sene şansızlık yaşadım. Bu sene bunları yaşamayacağım ve ülkeme altın madalya ile döneceğim.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN