Siverek’te kuduz köpek alarmı

Siverek’te kuduz köpek alarmı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Taban kırsal Mahallesi’nde, bir köpeğin iki çocuğu ısırması üzerine yapılan tetkikler sonucu köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine bölge karantina altına alındı.

Alınan bilgilere göre, ilçeye 16 kilometre uzaklıkta bulunan Taban kırsal Mahallesi’nde 2 çocuk, yeni doğum yapan köpeğin yanına gidip yavrularını kontrol ederken saldırıya uğradılar. Saldırı sonucu köpek, iki küçük çocuğu el, kol ve baş bölgelerinden ısırdı. Yaralı çocuklar, köylüler tarafından Siverek Devlet Hastanesine kaldırılırken, köpeğin saldırgan davranışlarından şüphelenen vatandaşlar durumu Siverek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirdi.

KÖPEĞİN KUDUZ OLDUĞU ANLAŞILDI

Köylüler tarafından korunaklı bir alanda kontrol altına alınan köpeğin bir süre sonra ölmesi üzerine, yetkililer tarafından tetkiklerin yapılması amacıyla köpekten numuneler alındı. Numuneler incelenmek üzere Adana Veteriner Kontrol Enstitüsüne yollandı. Tetkikler sonucu saldırgan köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine, Taban köyünde karantina uygulaması başlatıldı. Köyde bulunan kedi ve köpekler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince aşılanırken, vatandaşlar ise Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlü ekiplerince köyde ev ev gezilerek aşılanmaya başladı.

Siverek Belediyesinden ekipler ise köpeği kontrollü şekilde kepçeyle kazılan derin çukura gömdü.

Vatandaşların verdiği bilgilere göre, köyde köpeğin ısırdığı iki çocuk ile çocukların kanının temas ettiği 13 kişi gözetim altına alınarak, tedavi ediliyor.

ŞANLIURFA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN