Sokağa çıkma yasağında nereler açık? Bakkal, eczane, (online) market, kargo...

Sokağa çıkma yasağında nereler açık? Bakkal, eczane, (online) market, kargo...

29 Nisan-17 Mayıs 2021 günleri arasında 81 ilde uygulanacak tam kapanma günlerinde vatandaşların temel ihtiyaçlarının sağlanması amacıyla fırın, market, eczane, hastane gibi işletmeler açık olacak. İşte, İçişleri Bakanlığı genelgesine göre sokağa çıkma yasağında açık olan yerler...

Koronavirüs salgınında 3. pik döneminin yaşanması nedeniyle 17 gün boyunca kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi. 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'da başlayacak tam kapanma uygulaması, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek. Sokağa çıkma yasağı günlerinde temel ihtiyaçlarını karşılaması gereken vatandaşlar, arabalarını kullanmadan yürüme mesafesi yakınlığındaki açık olan dükkanlara gidebilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA NERELER AÇIK?

İnternetten sipariş alan Getir, İste Gelsin, BanaBi, Sanal Migros vb. gibi online marketler, 17 günlük tam kapanma günlerinde fiziki marketlerin de çalışma saatleri olan 10.00-17.00 arasında her gün hizmet verecek. Fakat BİM, A101, Şok, Migros vb. gibi zincir marketlerin pazar günleri kapalı olduğunu belirtelim.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günler ve saat dilimlerinde açık olacak işyeri, işletme ve kurumların listesi şöyle:

* İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri

* Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri

* Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri afetle ilgili çalışma yürüten kurum/kuruluşlar, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb.)

* Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)

* Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dahil) ve lojistiğini yapan firmalar

* Oteller ve konaklama yerleri

* Sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten işletme/firmalar

* Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri

* Üretim ve imalat tesisleri

* Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları ve gazete dağıtıcıları

* Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50 bin nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecektir)

* Sebze/meyve toptancı halleri

* Bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar her gün 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Aynı saatlerde online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek. Haftanın 6 günü açık olacak zincir ve süper marketler, pazar günleri kapalı kalacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN