Son dakika: Adıyaman ve Malatya'da deprem | Kandilli'ye göre Türkiye'deki son depremler

Son dakika: Adıyaman ve Malatya'da deprem | Kandilli'ye göre Türkiye'deki son depremler

Bir süredir adeta deprem fırtınasının yaşandığı Türkiye'de bir son dakika haberi de Adıyaman'dan geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 19.26'da merkez üssü Adıyaman Çelikhan'a bağlı Karagöl olan 3.5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini bildirdi. Maltaya'dan da hissedilen deprem kısa süreli panik yaşattı. Bu depremin ardından Malatya da 2.3'le sallandı. İşte Türkiye'deki son depremleri.

Adıyman'dan son dakika habereri: Adıyaman Çelikhan'da Malatya'dan da hissedilen bir deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Adıyaman Çelikhan'a bağlı Karagöl 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 19.26'daki deprem yerin 5 kilomtere derinliğinde meydana geldi.  Adıyaman'ın ardından Malatya'da da 2.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kandilli'nin verilerine göre 16.7 kilometre derinlikteki deprem Salkonak Yeşilyurt'ta meydana geldi.  

VATANDAŞ KISA SÜRELİ PANİK YAŞADI

Sarsıntının 5 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Vatandaşlar deprem anında kısa süreli panik yaşarken, bölgedeki ekipler sarsıntı nedeniyle herhangi bir yıkım olmadığını rapor etti.

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER 

Yeryüzünde her an çok sayıda sarsıntı meydana geliyor. Dünya üzerindeki bir çok deprem hissedilmiyor ama teknoloji sayesinde bunları tespit etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Türkiye'de son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini kayıt altına alıyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınabiliyor.

Türkiye'de yaşanan depremlerin nerede ve nasıl gerçekleştiğini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. 

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN