Son dakika! Afrin kent merkezi kuşatıldı, 7 köy ele geçirildi (Son dakika Afrin haberleri)

Son dakika! Afrin kent merkezi kuşatıldı, 7 köy ele geçirildi (Son dakika Afrin haberleri)

TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nın 53'üncü gününde Afrin kent merkezinin kuşatıldığını açıkladı. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 3393'e yükseldi. YPG'li Alman ve İngiliz teröristlerin görüntüleri ortaya çıktı. TSK ve ÖSO, gün içinde 7 köyü teröristlerden temizledi.

TSK, Zeytin Dalı harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde dünden itibaren Afrin kent merkezinin kuşatıldığını ve müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgelerin ele geçirildiğini duyurdu.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada harekatın başından bu yana 3,393 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Harekât kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatılmış, müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir" denildi.

18-03/13/20180313_2_29212947_31622225.jpg

Dün Afrin kent merkezi çevresindeki sekiz köyün daha ele geçirildiği ve Afrin kent merkezinin kuşatılmasına 1.5 km kaldığı belirtilmişti.

7 KÖY DAHA TEMİZLENDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'de 2 köyü daha teröristlerden kurtardı.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Şeyh Abdurrahman ile Şeyh Hadid beldesine bağlı Kela köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı. 

Gün içinde Masaracık, Karabaş, Aşağı Kefer Dali, Mağaracık ve Dermeşkanlı köyleri kurtarılmıştı.

Böylece sabah saatlerinden bu yana 7 köy ele geçirilmiş oldu.

TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 182'si köy ve 37'si kritik nokta olmak üzere 219'e yükseldi. 

Afrin, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezlerinde kontrol sağlandı. 

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletlerden de tepki görüyor. 

 

ALMAN VE İNGİLİZ MİLİTANLAR GÖRÜNTÜLENDİ

YPG'nin Afrin'de bozguna uğramasıyla örgüt içindeki yabancı teröristler de deşifre olmaya başladı. Terör örgütünün sözcülüğüne soyunan Hollandalı gazeteci, bir Alman ve bir İngiliz militanın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

18-03/13/11.Jpeg

İngiliz teröristin adı Jamie Janson, Almanya'dan Suriye'ye gelen 26 yaşındaki kadın teröristin adı ise Helen. Örgütün yabancı teröristleri kullanarak uluslararası destek alma çabasında olduğu değerlendiriliyor.

18-03/13/22.Jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN