20 Nisan 2024 Cumartesi
Altın 2496.161 %0.03
BIST 9693.46 %1,77
Dolar 32.4971 %0.13
Euro 34.5977 %0.09
14°
İstanbul
Bulutlu

Son dakika! Afrin'de helikopterimiz düştü, Erdoğan canlı yayında açıkladı

Son dakika! Afrin'de helikopterimiz düştü, Erdoğan canlı yayında açıkladı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Afrin Harekatı'nda bir helikopterimizin düşürüldüğünü açıkladı. Helikopterin Afrin'in Raco bölgesinde düştüğü ve enkaza ulaşma çalışmalarının başladığı öğrenildi. Yaralı askerlerimiz Kırıkhan Devlet Hastanesine getirildi. Başbakan Yıldırım ise saldırı olup olmadığı konusunda net bilgi olmadığını düşen ATAK helikopterinde 2 askerimizin şehit düştüğünü açıkladı. TSK ise helikopterin kırıma uğradığını açıkladı.

Son dakika haberi: AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Harekatı'nda bir helikopterimizin düşürüldğünü açıkladı. Erdoğan Afrin Harekatı'yla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Bu sabah itirabiyle 1141 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü" dedi. Başbakan Yıldırım, düşen ATAK helikopterinde 2 askerimizin şehit olduğunu açıklarken, TSK 'kırıma uğradı, teknik inceleme başlatıldı' açıklaması yaptı. Düşen helikopterimzle ilgili son dakika gelişmeleri şöyle: 

HATAY KIRIKHAN'DAKİ ENKAZ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Afrin Harekatı'nda görev alan helikopterin Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde düşürüldüğü öğrenildi. Helikopterin enkazına ulaşmak içni çalışmalar başladı. 

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin bulunduğu bölgede yoğun hareketlilik yaşanıyor. Hem helikopterler hem savaş uçakları bölgede uçuş yapıyor.

YARALI ASKERLER GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan askeri bir helikopter, Suriye'nin Hatay sınırında düştü. Olay yerine sevk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi. AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, hemen hastaneye giderek yaralı askerleri ziyaret etti.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 2 ŞEHİDİMİZ VAR

Başbakan Binali Yıldırım da, helikopterin düşüş nedeniyle ilgili net bir bilgi olmadığını söyledi. Yıldırım, "2 ATAK helikopterimizden biri düştü, 2 askerimiz şehit oldu. Herhangi bir dış müdahale sonucunda düştüğüne dair elimizde bir belge yok, araştırması yapılıyor" dedi. 

18-02/10/aaa-1518269080.jpg

Yıldırım, Muğla Valiliğini ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Düşen helikopterle ilgili bilgi alabilir miyiz? Nasıl düşürüldü?" sorusu üzerine Yıldırım şöyle konuştu.

"Bugün Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu. Helikopterin neden düştüğü konusu henüz net değil. Gerekli araştırma çalışmaları başlamış durumda. Elde bazı bilgiler var ancak henüz kesin bir sonuç çıkmadığı için şu aşamada şunu söyleyebiliriz. İki helikopterden biri düşmüştür, iki şehidimiz var. Herhangi bir dış müdahaleyle düştüğü konusunda elimizde kesin bir delil, belge yok. Halen bunun araştırması, çalışması yapılıyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

TSK: ATAK HELİKOPTERİ AFRİN’DE KIRIMA UĞRADI    

TSK, düşen ATAK helikopteriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada helikopterin kırıma uğradığı ve teknik inceleme başlatıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ise şöyle:

Ülkemizde değişimin ve yenileşmenin öncülüğünü AK Parti olarak kimseye bırakmamakta kararlıyız. Başka partilerde bazıları sıkı sıkıya koltuklarına yapışabilirler ama AK Parti'de öyle olmadı, olmayacak. Çünkü bizim için siyaset ülkeye ve millete hizmet yolunda bayrak yarışıdır. Bu ekip çalışmasında günü geldiğinde her arkadaşımız bayrağı yeni bir kardeşimize devrederek kendisi farklı hizmet alanlarına yönelmekten asla imtina etmedi, etmeyecektir. Bu bir davadır, hizmet etmede alan çoktur. Bugün de İstanbul'da işte böyle bir bayrak değişimine şahit olduk.

SELİM TEMURCİ İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini Selim Temurci'den alan Bayram Şenocak kardeşimi tebrik ediyorum. Selim Temurci kardeşimle farklı görevlerde çalışmaya devam edeceğiz.Ülkemizde değişimin öncülüğünü kimseye bırakmamakta kararlıyız. Bizim için siyaset ülkeye ve millete hizmet yolunda bir bayrak yarışıdır.

EKSİKLERİMİZ ELBET VARDIR

Bir yandan belediyelerimizle bir yandan geçtiğimiz 15 yıllık dönemdeki hükümetlerimiz, bakanlıklarımız, resmi kuruluşlarımız vasıtasıyla İstanbul'u tarihine ve şanına yakışır bir şehir hale getirmeye gayret ediyoruz. Eksikliklerimiz elbette vardır, her şey tamdır diyemem, böyle bir iddiam da yok. Hatalarımız da olmuştur ama milletimiz şundan emin olsun ki nasıl bu ülkeye karşı taammüden en küçük bir zarar verme düşüncemiz ve eylemimiz olamaz ise İstanbul'a karşı da aynı hissiyat içindeyiz. Hiç kimse merak etmesin eksikler giderilir, hatalar düzeltilir.

Batı için İstanbul Türk’tür; yani İslam’ın sembolüdür. Doğu için de İstanbul Türk’tür; yani ecdadımızın ‘Kızıl Elma’ dediği o büyük hedefin, o hiç bitmeyecek büyük yürüyüşün sembolüdür.”

AZ ÖNCE BİR HELİKOPTERİMİZ DÜŞÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor.Bu sabah itirabiyle 1141 terörist etkisiz hale getirildi.  Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Tabi ki bütün bunlar olacak. Bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da olacak ama verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Dün çok miktarda füze depolarını yok etmiştik. Tabi bunlar çıldırtıyor bunları. Bunların bedelini çok ağır ödeteceğiz. Bizim bir helikopterimiz gidecek ama bunun bedelini onlar katbekat ödeyecekler.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN
YUKARI