Artvin'de heyelan faciası: Ölü ve yaralılar var

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan kayalar park halindeki tırların üzerine düştü, ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Heyelan anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Hopa-Kemalpaşa arası Karadeniz Sahil Yolu üzerinde sabah saat 08.10 sıralarında heyelan meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 tır kayalardan zarar görürken, tırlarda bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

a1.jpg

CANSIZ BEDENİ KAYALARIN ARASINDAN ÇIKARILDI

Olay yerine UMKE, AFAD, Jandarma ekipleri kısa sürede ulaşırken, bir kişinin cansız bedeni ekipler tarafından kayaların arasından çıkartıldı. Yaralı 2 kişi ise çevre hastanelere gönderildi.

Öte yandan heyelan anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

a2.jpg

VALİDEN AÇIKLAMA

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Hopa ilçesi ile Kemalpaşa arasında bulunan Kopmuş mevkisindeki kara yoluna saat 07.45 civarında kaya düştüğünü söyledi. Kara yolunun, Sarp Sınır Kapısı'na ülkeyi bağlayan ana kara yolu olduğunu ifade eden Doruk, "Bu kaya kopmaları sonucunda da 2 tane tırımız büyük ölçüde zarar gördü, 2 tane de kısmi zarar gören tır var. Bir tane ölü var, Azerbaycan uyruklu bir vatandaşımız vefat etti, 2 tane de yaralımız var. Şu saat itibarıyla yaralılarımızda herhangi bir hayati tehlike yok, hastanemizde takip altındalar." diye konuştu.

a3.jpg

Doruk, kara yolunun çift yönlü trafiğe kapatıldığını dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Çalışmaları başlattık. Hem bir taraftan güvenlik önlemleri alıyoruz ilave göçmeler olabilir diye, bir taraftan da yolu açma çalışmalarını başlattık. Karayolları ekiplerimiz çalışıyor, AFAD ekibimiz burada, itfaiye, sivil kurtarma ekiplerimiz de burada. Olası bir duruma karşı tedbirleri aldık, takibini yapıyoruz. İnşallah kısa sürede buradan yolu açıp geçiş vereceğiz kısmi olarak da olsa. Tabii kayalar çok büyük olduğu için bütünüyle hem açma imkanı yok hem de güvenlik nedeniyle de bir süre takip etmemiz lazım, ilave tedbirler almamız lazım. O sebepten kısmi bir geçiş vereceğiz yolda. Daha sonra alınan tedbirlerle yolun trafiğe açılmasını sağlayacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN