Son dakika! Bakan Gül: Cinsel istismara kimyasal hadım gündemde

Son dakika! Bakan Gül: Cinsel istismara kimyasal hadım gündemde

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda kimyasal hadımın 2-3 gün içinde gündeme gelebileceğini söyledi. Gül, Bahçeli'nin gündeme getirdiği idam cezasının ise Meclis'in vereceği bir karar olduğunu söyledi.

Bakan Gül, cinsel şiddet mahkumları için kimyasal hadımın yeniden gündeme gelebileceğini söyledi. 

Gül, çocuk istismarı konusunda "Mahkeme kararıyla, infaz süresince, kimyasallarla cinsel isteği azaltma ve ortadan kaldırma konusunu birkaç gün içinde yürürlüğe koyma hususunda irademiz var" dedi.

Gül, kimyasal hadımın 2-3 gün içinde gündeme gelebileceğini, idam cezasının ise Meclis'in vereceği bir karar olduğunu söyledi. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da, "Hem düzenleme hem de yaptırım kısa süre sonra gündeme gelebilir. Kimyasal hadım gündeme gelebilir" açıklamasında bulundu.

6 BAKANLIK ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTECEK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada çocuklara cinsel istismara ilişkin "Hükümetimiz bünyesinde ilave tedbirler için 6 bakandan oluşan komisyon oluşturuldu" demişti. Bozdağ şöyle konuşmuştu: 

“Çocuklarımızın korunması hususu Bakanlar Kurulumuzda detaylı şekilde görüşülmüş, değerlendirilmiş ve sonucunda Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kayan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’dan oluşan bir komisyon kurulmuştur. Komisyonun kuruluş amacı çocuklarımızın korunması konusunda bugüne kadar aldığımız bütün tedbirlerin gözden geçirilerek bundan sonra daha etkin koruma için neler yapılması gerektiği hususunu çalışmak ve en kısa sürede hükümetimize bir yasal ve idare açıdan yapılması gerekenler konusunda bir rapor sunmak olacaktır. Cezaların arttırılması başta olmak üzere her alan tek tek ele alınacak ve yapılması gerekenler bir rapora bağlanacak yasak düzenleme gerektiren hususlar TBMM’de yasalaştırılacak, idari tedbirlerle yapılabilecek hususlarda gerekli idari düzenlemeler yapılarak gerekil tedbirler alınacaktır.

'KOMİSYON KURULUYOR'

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin çocuk istismarında kimyasal hadımla ilgili sorusunu cevapladı. Demircan, kamuoyundan kimyasal hadım, idam gibi seslerin yükseldiğini soran gazeteciye, "Başbakan Yardımcımız, Hükümet Sözcümüz açıkladı. Bir komisyon kuruluyor. Bu komisyon bu konuyla ilgili her şeyi masaya yatıracak. Vatandaşımızın tüm duyarlılığı dikkate alınarak, konuyla ilgili çalışmaları yapacak ve kamuoyuyla paylaşacak" ifadelerini kullandı. 

BAHÇELİ: İDAM EDİLMELİLER

Bugün de MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında pedefoli suçuna idamı gündeme getirdi. 

Bahçeli " Şiddet ve istismar devam etmektedir. Sübyancı şerefsizler iki cihanda hasmımızdır. Kim ki çocukların hakkını, hukukunu inkar ve imha etmeye kalkıyorsa, ya anasından doğduğuna pişman edilmeli ya da kurulacak bir darağacında boğazına yağlı urgan dolanmalıdır" dedi. 

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN