Son dakika! Beyaz Saray'dan Brunson'a açıklaması

Son dakika! Beyaz Saray'dan Brunson'a açıklaması

Türikiye ile ABD arasında krize neden olan Rahip Brunson'un tahliyesiyle ilgili Beyaz Saray'dan son dakika açıklaması geldi. Sözcüsü Sanders, Rahip Brunson'un serbest bırakılması halinde yaptırımların kaldırılabileceğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye'nin bazı ABD ürünlerine yönelik ek vergi kararı hakkında açıklama yaptı. Sanders, "Türkiye'nin ek ithalat vergileri üzücü. Yanlış yönde atılmış bir adım. Bizimki ulusal güvenlik nedeniyle atılmış bir şey, onların vergileri ise bize cevap. Desteklemiyoruz" diye konuştu.

'BRUNSON SERBEST BIRAKILSA DAHİ EK VERGİLER SÜRECEK'

Sanders, Rahip Brunson'un serbest kalması halinde de Türkiye'ye ek gümrük vergisi uygulamayı sürdüreceklerini söyledi.

Sanders, Erdoğan ve Türkiye'nin Brunson'a çok haksız davrandığını ileri sürerek, "Brunson'ın serbest kalması durumunda Türkiye'ye ek ithalat vergileri kalkmayacak. Bu mesele ayrı, ulusal güvenliğimizle ilgili. Brunson'ın serbest kalması durumunda Türk yetkililere uygulanan yaptırımların kaldırılması düşünülebilir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN