Son dakika! Bozdağ: Afrin'de teröristler çekilmediler, kaçtılar

Son dakika! Bozdağ: Afrin'de teröristler çekilmediler, kaçtılar

Başbakan Yarımcısı Bozdağ Afrin Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Terör örgütüne ait bazı sosyal medya hesaplarında kendilerinin çekildiğine dair haberler yer alıyor. Kendileri çekilmediler korktular kaçtılar'' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'nın 58. gününde Afrin'in ele geçirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Afrin'de şu anda kontrol sağlandı ama Afrin'de Türkiye'nin işi bitmedi. Daha yapacak çok işimiz var. Bildiğiniz gibi bugün meydana gelen bir patlamada orada siviller ve ÖSO mensupları hayatını kaybetti. Teröristlerin kaçmadan önce bölgede pek çok tuzaklamalar, mayınlamalar yaptığını biliyoruz. Öncellikle o bölgedeki bütün alanların bu tuzaklardan temizlenmesi, patlayıcı ve benzeri risk oluşturacak şeylerden temizlenmesi gerekiyor. Bu bir zaman alacaktır. Terör örgütlerinin bölgede yakıp yıktıları yerlerin alt yapı ve üst yapısı ile imarı gerekecektir. Orada hayatın normalleşmesi için çok hızlı adımlar atmamız gerekiyor. Halk normal hayatına hızla dönecektir. Terör örgütü orayı Türkiye'ye bırakmış değil. Terör örgütüne ait bazı sosyal medya hesaplarında kendilerinin çekildiğine dair haberler yer alıyor. Kendileri çekilmediler korktular kaçtılar. TSK'nın ve Mehmetçik'in karşısında artık daha fazla direnemeyeceklerini anladılar ve orayı bırakıp kaçmak zorunda kaldılar. Bölgede elde edilen mühimmata baktığınızda bunu çok iyi görüyorsunuz. Afrin'e girmeden bu terör örgütünün yuvasını dağıtmadan başarılı olmamız mümkün değildi. Bu başarı hepimizin göğsünü kabartan bir başarıdır. Bu harekat sırasında mabetlere, okullara, hastanelere, sivil halkın yoğun yaşadığı yerlere, sivil halkın meskun bulunduğu alanlara hiçbir zarar verilmemiştir.

EN ÖNEMLİ HEDEF TERÖR KORİDORU OLUŞTURULMASI PROJESİNİ ÇÖKERTMEK

Bizim Afrin bölgesine yaptığımız Zeytin Dalı Harekatı; sadece bölgeyi PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ teröristlerinden temizleme hedefiyle sınırlı değildir. Bu sadece hedeflerden biri. En önemli hedef; bölgede bir terör koridoru ve terör devleti oluşturulması projesini çökertmektir. Zeytin Dalı Harekatı dün ulaştığı son başarılı hedeflerle beraber terör koridoru ve terör devleti oluşturma projesini de yok etmiştir, çökertmiştir."

 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN