Son dakika: Çanakkale Ayvacık'ta 3.6 büyüklüğünde deprem | Türkiye'deki son depremeler

Son dakika: Çanakkale Ayvacık'ta 3.6 büyüklüğünde deprem | Türkiye'deki son depremeler

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bektaş'ta 21.40'ta 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 7 kilometre derinlikte olduğu belirlenen deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) tespitine göre, saat 21.40'ta merkez üssü Ayvacık'ın Bektaş beldesi olan 3.6 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER 

Yeryüzünde her an çok sayıda sarsıntı meydana geliyor. Dünya üzerindeki bir çok deprem hissedilmiyor ama teknoloji sayesinde bunları tespit etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Türkiye'de son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini kayıt altına alıyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınabiliyor.

Türkiye'de yaşanan depremlerin nerede ve nasıl gerçekleştiğini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. 

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN