Son dakika! CHP Gürsel Erol ve Öztürk Yılmaz'ı disipline sevk etti

Son dakika! CHP Gürsel Erol ve Öztürk Yılmaz'ı disipline sevk etti

CHP yönetimi, Türkçe ezan skandalıyla ilgili Öztürk Yılmaz ve Gürsel Erol'u disipline sevk etti. CHP'li Erol, parti disiplinine sevk edildiğini televizyondan öğrendiğini belirterek, "Disipline sevk edilme gerekçem, grup başkan vekillerinden izin almadan televizyon programına katılmamdır. Partiyle üyelik bağımızı kesmeye çalışabilirler; ama CHP kimliğini asla elimizden alamazlar" dedi.

CHP Grup Yönetim Kurulu, bugün olağanüstü toplandı. Toplantıdan iki milletvekili için disiplin kurulu kararı çıktı. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplantıda, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın; CHP Tüzüğü ve Grup İç Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca 'kesin çıkarma cezası' ile 'önlemli olarak' cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

CHP'Lİ EROL'DAN AÇIKLAMA: TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, parti disiplinine sevk edildiğini televizyondan öğrendiğini belirterek, "Disipline sevk edilme gerekçem, grup başkan vekillerinden izin almadan televizyon programına katılmamdır. Partiyle üyelik bağımızı kesmeye çalışabilirler; ama CHP kimliğini asla elimizden alamazlar" dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Erol, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Grup Yönetim Kurulu'nca Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini değerlendirdi. CHP'li Erol, disipline sevk edilmesine ilişkin "Ben de televizyonlarda, alt yazıdan öğrendim. Gerekçesi, grup başkan vekillerinden izin almayarak, televizyon programına katılmak. Programa çıkarken, ulaştığım kadarıyla bilgi veriyorum. Sevindirici olan yanı ise katladığım programlarda konuşmaların içeriğinden dolayı değil, yalnızca televizyon programına katılmaktan dolayı bir disiplin süreci başlatılması. Demek ki parti içinde biraz daha dikkatli olmalıyız. Son derece üzgünüm. Partiyle üyelik bağımızı kesmeye çalışabilirler; ama CHP kimliğini asla elimizden alamazlar. İzin almadan ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmemizi üzüntüyle karşılıyorum. Partimin yetkili organlarının vereceği her karara saygılıyım."

TÜRKÇE EZAN OKUNMASINI İSTEMİŞLERDİ

CHP Grup Yönetim Kurulu, bugün olağanüstü toplandı. Toplantıda CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın CHP Tüzüğü ve Grup İç Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca 'kesin çıkarma cezası' ile 'önlemli olarak' cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu'na sek edilmesine oy birliğiyle karar verildi. CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, bir televizyon programında ezanın Türkçe  okunmasını istediğini söylemişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN