Son dakika! Çukurova Belediyesi’nde silahlı saldırı: 2 ölü

Son dakika! Çukurova Belediyesi’nde silahlı saldırı: 2 ölü

Adana'da, Çukurova Belediyesi'ne silahla giren bir kişi 3 kişiyi yaraladı. Saldırının ardından dışarı çıkıp başına silah dayayan zanlı, polis ekiplerince ikna edilerek gözaltına alındı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, canlı yayında Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ve Zabıta komiseri Habil Aykan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Adana'da Çukurova Belediyesinde, zabıta memurunun silahlı saldırısı sonucu yaralanan zabıta müdürü ve zabıta komiseri yaşamını yitirdi, zabıta amiri yaralandı.

Alınan bilgiye göre, zabıta memuru A.A, belediye binasında emekli emniyet müdürü olan Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu (51), Zabıta Komiseri Habil Aykan (52) ve Zabıta Amiri Kenan Özdemir'i (52) silahla yaraladı.

SALDIRI ANI KAMERADA

Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Aydoğdu ve Aykan, müdahaleye rağmen yaşımını yitirdi.

Saldırının ardından dışarı çıkıp başına silah dayayan şüpheli A.A, polis ekiplerince ikna edilerek gözaltına alındı. 

18-12/07/adana.jpg

Güvenlik kamerasına da yansıyan olayla ilgili bir cumhuriyet başsavcı vekili ile bir savcının görevlendirildiği öğrenildi

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN İLK AÇIKLAMA

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin saldırı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Çok üzgünüm onu belirteyim, kabul edilebilir bir olay değil... İnsanlar bir toplumsal cinnet mi yaşıyor, anlayabilmiş değilim. Olayı duyunca hemen geldik ama saldırganı ve yaralıları götürmüşlerdi. Bir zabıta memuru zabıta müdürünün odasına giriyor ve zabıta müdürünü öldürüyor ardından Habil isminde zabıta komiseri vardı onu da öldürüyor. Bir de Kemal Özdemir ismindeki bir başka zabıta memurunu yaralıyor. Biz de olayın şaşkınlığını yaşıyoruz. Saldırganın eski çalışan olduğu doğru değil şu anda mevcut belediye memuru, kendisi de zabıta memuru. Yapı kontrol de görevli. Şu anda görevde olan bir personel, kendi aralarındaki şahsi meselenin ne olduğunu şu anda tespit etmeye çalışıyoruz. Herkes şokta şu anda nedenini de kimse bilmiyor.

18-12/07/dasdasdasd.jpg

İZİN ALMAK İÇİN GELMİŞ

 
Adana'da Çukurova Belediyesinde zabıta müdürü ve komiserini tabanca ile öldüren, zabıta memurunu ise ağır yaralayan zanlının belediyeye izin almaya geldiği, silahını da arkadaşına satmak için yanına aldığı ileri sürüldü.  
 
Zanlının bugün belediyeye izne ayrılmak için geldiği, ruhsatlı silahını da yine belediye de çalışan bir arkadaşına satmak için yanına aldığı, belediyenin idari bürosuna giderken Habil Aykan'ın, "Burada ne geziyorsun?" diyerek seslenmesi üzerine kavga çıktığı iddia edildi. Zanlının önce Aykan'ı vurduğu daha sonra silah seslerine dışarı çıkan Aydoğdu'yu vurduğu, zabıta memuru Özdemir'i ise nasıl vurduğunu hatırlamadığı ileri sürüldü. 

GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLMİŞ

Adana’da Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ile Zabıta Komiseri Habil Akmaz’ı silahla öldüren şüpheli Ahmet Altuğ’un zabıta amiri olarak görev yaptığı, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, şüpheli Ahmet Altuğ’un daha önce aynı belediyede zabıta amiri olarak görev yaptığı, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görev yeri değiştirilerek Yapı İşleri Müdürlüğünde görevlendirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelinin ifadesinin alınmasının ardından yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN