Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in yaptığı haydutluktur, vahşettir

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in yaptığı haydutluktur, vahşettir

Türkiye'nin liderliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan olağanüstü İslam Zirvesi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvenin açılış konuşmasında, ''İsrailli haydutlar tarafından katledilenler için harekete geçmek gerekmektedir. Kudüs'e sahip çıkmak, barışa ve insanlığa sahip çıkmak demektir. Kudüs, Müslümanların ortak hafızası, ortak mirasıdır'' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesinde yaptığı konuşmada, “14 Mayıs pazartesi insanlık tarihine kara bir gün olarak kazınmışsa 18 Mayıs cumada müşterek çabalarımızda insanlık onurunun kurtarıldığı gün olarak yazılacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"18 MAYIS İNSANLIK ONURUNUN KURTARILDIĞI GÜN OLARAK YAZILACAK"

Bugün İsrailli haydutlarca katledilen Filistinliler için harekete geçmek, tüm dünyaya insanlığın halen ölmediğini göstermek demektir.

18-05/18/12-1526663362.jpg

Nasıl 14 Mayıs Pazartesi insanlık tarihine kara bir gün olarak kazınmışsa, 18 Mayıs Cuma da inşallah müşterek çabalarımızla insanlık onurunun kurtarıldığı bir gün olarak yazılacaktır.

"KUDÜS DAVASI TÜM MÜSLÜMANLARIN DAVASIDIR"

Bizler bugün bölgemizi kan ve göz yaşına boğmak isteyenlere 'dur' diyoruz. Buradaki toplantımızda, Filistinli kardeşlerimizin mücadelelerinde asla yalnız olmadıklarını haykırıyoruz. Bir kez daha şu gerçeğin herkes tarafından bilinmesini istiyorum; Kudüs davası tüm Müslümanların davasıdır, Kudüs elinde on binlerce masum Filistinlinin kanı olan bir terör devletinin insafına bırakılmayacak kadar mukaddes bir mübarek beldedir.

18-05/18/23.Jpeg

Tüm uyarılara rağmen ABD, gerilim ve çatışmalardan beslenen çevrelerin esiri oldu.

Açık ve net söylüyorum İsrail'in yaptığı haydutluktur, vahşettir, devlet terörüdür.

Kudüs kararıyla İsrail'in katliamlarına zemin hazırlayan ABD'nin eline, masum Filistinlilerin kanı bulaşmıştır.

İsrail, katlettiği masumların hesabını uluslararası yargı önünde mutlaka vermelidir.

"İSLAM ÜLKELERİNİN VE VİCDAN SAHİPLERİNİN DESTEĞİNİ ALACAĞIZ"

Maalesef adaletin tecellisi için atılan her adım Güvenlik Konseyi'nde Amerikan yönetimi tarafından veto ediliyor. Meseleyi yine Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na götürecek, inşallah burada tüm İslam ülkelerinin ve vicdan sahiplerinin desteğini alacağız.

"HİÇ KİMSE BİZE HAKKIMIZI ALTIN TEPSİDE İKRAM ETMEYECEKTİR"

Geldiğimiz noktada hepimiz şu gerçeği çok iyi biliyoruz; kınamak, kızmak, bağırmak bugüne kadar işgal ve zulmü durdurmadığı gibi bundan sonra da durdurmayacaktır. Müslümanlar kendi haklarını alana kadar hiç kimse bize hakkımızı altın tepside ikram etmeyecektir.

KATILIMCI ÜLKELER

İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısına Afganistan, Gine,  İran, Katar, Kuveyt, Moritanya, Sudan, Ürdün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  (KKTC) devlet başkanlarının yanı sıra Endonezya ve Gambiya'nın cumhurbaşkanı  yardımcıları katılıyor.

18-05/18/24.Jpeg

Filistin, Kırgızistan, Pakistan başbakan düzeyinde toplantıda yer  alırken Özbekistan, Cezayir ve Sudan parlamento ya da senato başkanları  seviyesinde temsil ediliyor.

Dışişleri Bakanları düzeyinde toplantıda bulunan ülkeler ise şunlar:

Suudi Arabistan, Mısır, Azerbaycan, Bahreyn, Lübnan, Irak, Tunus,  Umman, Libya, Bangladeş, Burkina Faso, Çad, Kazakistan, Komorlar, Maldivler ve  Tacikistan.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas devlet bakanı seviyesinde, Venezuela  ve İtalya ise misafir ülke olarak toplantıya katılıyor. Rusya ise İİTdaimi  temsilcisi ile temsil ediliyor. Ayrıca birçok ülkeden çeşitli bakanlar ve  büyükelçiler toplantıda bulunuyor.

İİT GEÇEN YIL YİNE KUDÜS'LE İLGİLİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANMIŞTI

ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sonrasında  13 Aralık 2017'de İstanbul'da düzenlenen İİT Olağanüstü Zirvesi'nin ardından  yayımlanan bildiride, Doğu Kudüs Filistin Devleti'nin başkenti olarak ilan  edilmişti. İslam ülkeleri, bütün devletleri Filistin Devleti'ni ve Doğu Kudüs'ü  onun işgal altındaki başkenti olduğunu tanımaya davet etmişti.

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD  Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan  Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş"  adını verdikleri gösteriler düzenliyor.

İsrail askerlerinin, Gazze sınırında ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik  açmasını protesto etmek ve Nekbe'nin 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş  açması sonucu 62 Filistinli şehit oldu, 3 binden fazla kişi yaralandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN