Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimle ilgili her türlü tedbiri aldık

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimle ilgili her türlü tedbiri aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Esenyurt'ta konuştu. Sandık güvenliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan "Biz şu an itibariyle bütün güvenli olarak her türlü tedbiri aldık" dedi. Erdoğan Avcılar mitinginde ise İnce'ye yüklenirken " Bakkal bile işletemez. Bu halk lider arıyor, çırak değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Küçükçekmece Mitingi'nde konuştu.

"Çok uykusuz kaldın, Bay Muharrem erken yoruldun be. Biz de çok koştuk, çok gayret ettik ama ben bu muhteşem kardeşlerimi görünce yorgunluk tanımıyorum, bilmiyorum. Ne diyor, Bay Muharrem 'Okulların önünden ayrılmayın, akşamdan gidin, ben de YSK'nın önüne gideceğim, orada yatacağım.' diyor. Çok uykusuz kaldın, Bay Muharrem erken yoruldun be. Biz de çok koştuk, çok gayret ettik ama ben bu muhteşem kardeşlerimi görünce yorgunluk tanımıyorum, bilmiyorum. Niye? Çünkü bu millete efendilik olmaz, bu millete hizmetkarlık olur. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuz zaman bu hizmetkarlığı yaptık mı, Başbakan olduğumuzda yaptık mı, Cumhurbaşkanlığımızda yaptık mı? Yine yapmaya devam edeceğiz. Bu kardeşiniz sizden yeniden bir 'devam' talimatını istiyor, icazet istiyoruz. Var mısınız, veriyor musunuz? Öyleyse durmak yok.

“KEŞKE ŞUNU DA YAPSAYDIK' DEMEYELİM"

"Bütün dost, ahbap hepsini yarın sandığa götüreceğiz. Diyeceğiz ki, 'Sakın rehavet yok, sen de gel, sen de katıl bize' diyeceğiz. İster CHP'li olsun, ister Saadetli olsun, ister İYİ Partili olsun, ister HDP'li olsun hepsini bu yol arkadaşlığımıza davet edelim. İşi hafiften alırsak 'keşke şunu da yapsaydık' demeyelim, hepsini bitirelim. Size inanıyorum, Küçükçekmeceli kardeşlerime inanıyorum. Size Esenyurt'tan selamlar getirdim, size Beylikdüzü'nden, Avcılar'dan selam getirdim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt Mitingi'nde konuştu.

Erdoğan, "Bay Muharrem diyor ki 'okulların bahçesinde yatın, sandalyede oturun. Ben de diyor YSK önünde yatacağım'. Hayırdır ya. Demek ki bu şimdiden kaybettiğini anladı. Öyle anlaşılıyor. Ne yapacakmış? YSK'nin önüne gidip tehdit sallıyor. Bay Muharrem biz hukuk devletindeyiz. Bu devlet gukuk devleti değil. Şunu da bil siz o CHP zihniyetinin açık oy kapalı tasnifi bu ülkede siz yaptınız. Kime oy veriyor buna baktınız. CHP'ye oy verip vermediğine baktınız. Tasnifini kendiniz yaptınız. Ak parti iktidarından 16 yıldır böyle bir şey oldu mu? Ama siz yaptınız yaparsınız. Biz şu an itibariyle bütün güvenli olarak her türlü tedbiri aldık. Sandık güvenliği her sandıkta her partinin temsilcisi var mı? Daha ne konuşuyorsun. Her partide olmayan hiçbir siyasi parti yok. Kaldı ki 100 metre mesafeydi kaldırdık onu sandık görevlisi hemen oradaki güvenlik ekibine haber verdiği anda güvenlikçi gelir müdahale eder. Biz bunu başardık. Tüm Türkiye'ye şu anda ekranları başındaki milletime sesleniyorum. Oradaki güvenlik ekiplerine söylediğiniz anda buna müdahale eder. Milletime AK Parti'ye gönül verenlere sesleniyorum sakın ha rehavete kapılmak yok. Bütün arkadaşlarınızı, akrabalarınızı alın sandığa götürün. Buradaki rehavet Allah muhafaza bizi zora sokar. Sakın.. Çok daha farklı olan reform niteliğindeki Türkiye inşallah bu sistemle uçuşa geçecek. Muassır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkacak. Bu farklı sistemle inşallah diğerlerinin akıllarına bile gelmeyeni gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

18-06/23/resimid_9914543-copy.jpg

"MİLLETİ ALDATIYORLAR MİLLETİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne diyorlar parlamenter demokrasi. Ya bunların kafası da basmıyor. Nasıl parlamenter demokrasi ya. Anayasa değişikliği yapman lazım. 16 Nisan da biz Anayasa değişikliğini yaptık mı? Yaptık. Bu iş bitti. Şimdi yeni bir Anayasa değişikliği yapma imkanın  var mı? Yok. Parlamentoda böyle bir sayı yakalama imkanın var mı? O da yok. Öyleyse neyin değişikliğini yapıyorsun. Milleti aldatıyorlar milleti. Ama benim milletim buna aldanmamalı. Ve artık Başkanlık Sistemi ile bu yola devam edeceğiz. Buna hazır mıyız?" dedi.

18-06/23/resimid_9914544-copy.jpg

"ERBAKAN HOCA HAYATTA OLSAYDI İLK ÖNCE PARTİSİNDEN TASFİYE EDERDİ" 

Erdoğan,  "G20'ye girdik mi ? Şu anda Türkiye G20'nin içerisinde 17. ülke. Avrupa'da 6. ülke bu noktaya geldik. İşte bu yıl büyümede ilk çeyrekte 7,4'le Hindistan'dan sonra 2. sırada yer aldık. OECD ülkeleri arasında bir numarayız. İş bilenin kılıç kuşananın. Bunu böyle bilelim. Yüksek hızlı tren göçü arttırırmış. Allah rahmet eylesin. Erbakan hoca hayatta olsaydı. İnan ilk önce partisinden tasfiye ederdi. Hoca hızlı trenden bahsederdi. Bunlar ise hızlı treni kaldırmaktan bahsediyor. Kardeşim modern dünya neyi yapıyorsa biz de onları yapıyoruz. Ve yapacağız. Biz geldiğimizde 25 havalimanı vardı. Şimdi 59 havalimanı var. Buradan istediğiniz yere lüks otobüs fiyatıyla uçakla gidebiliyor musunuz? Bak nerden nereye geldik. 3. Havalimanı 29 Ekim'de açılıyor. Geçen oraya iniş yaptım iftihar ettim. İnerken rabbime hamdettim. 'Yarab bize bu günleri de gösterdin' dedim. Çünkü 10,2 milyar avro ile burası yapılıyor. Muhalefete diyorum ki; 'Bunları biz milli bütçeden yapmadık. Bunları biz kamu özel ortaklığıyla yaptık. Ve bizim yerli bankalarımızda buna girdi.  Yurtdışından da girenler oldu. Şu anda orada 30 bin kişi çalışıyor. İşletme başladığı zaman orada 100 bin kişi istihdam edilecek" ifadelerini kullandı.

18-06/23/resimid_9914545-copy.jpg

Erdoğan Beylikdüzü'nde de şöyle konuştu: " Teröristlerin sandıklara tehdidinde tepelerine tepelerine bineceğiz. Benim vatandaşımın demokratik haklarını engellemeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Sandık namustur. Demokrasi namustur. Bunu asla unutmayacağız. Onun için yarın sabahtan itibaren sandıklara sahip olacağız. Sandıklarda taviz yok. Sayımlar bitene kadar, sandık tutanaklarını alana kadar görevli arkadaşlarımız orada ayrılmayacak."

18-06/23/resimid_9914552-copy.jpg

BEYLİKDÜZÜ'NDE 'GEL BİZİM FABRİKALARIMIZI GEZ' DEDİ

Muharrem İnce'nin sosyal medyaya düşen bir ses kaydına değinen Erdoğan, "Çıkmış Bay Muharrem diyor ki 'ben fizik öğretmeniyim'. Sen bir dershaneyi işletemedin. On tane öğretmenin SSK primini ödemedin. Sonra devletin memuruna sosyal medyaya düştü. Ne o hakaretler, küfürler. Bu adamdan Cumhurbaşkanı adayı nasıl olmuş ya. Hale bak. Yarın sandıkta bunlara bir Osmanlı tokadı atmaya var mıyız" ifadelerini kullandı.

18-06/23/resimid_9915240-copy.jpg

"Yerli ve milli otomobil diyoruz hepsi karşımıza dikiliyor" diyen Erdoğan, muhalefeti eleştirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Bay Muharrem Almanya'da BMW'yi gezmiş. Gel Türkiye'de bizim fabrikaları gez. İHA fabrikamızı, SİHA fabrikamızı gez. Burada yerli milli uçaklar nasıl üretiliyor gör. Biz Afrin'de teröristleri böyle vurmadık mı? Kandil'i böyle vurmadık mı) Ben Amerika'dan İHA istedim vermediler. 'Kongre müsaade etmiyor' dediler. Hep laf. Kötü komşu bizleri ev sahibi yaptı. Şimdi kendimiz üretiyoruz. Bu Akıncı muhteşem bir insansız hava aracı. 4.5 ağırlığında, 1.5 ton bomba kullanıyor. Şu anda dünyada sikletinde en ileri olanlarından. Daha iyi olacağız."

18-06/23/resimid_9915239-copy.jpg

Erdoğan daha sonra Avcılar'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan özetle şöyle konuştu: 

Bizim 4 temel hedefimiz var. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Peki bunun üzerine neyi bina ediyoruz; ulaşım, enerji, kültür, turizm ve bunun yanında dış politika.

Fizik öğretmeni olmak başka bir şey, ülke yönetmek başka bir şey. Avcılar'ı artık bunlardan kurtarmanız lazım. Çünkü artık Avcılar'ı bunlardan kurtarın ki Avcılar hizmet görsün hizmet. 

Türkiye'de üniversitesi olmayan üniversite kaldı mı? 75 üniversite vardı şimdi 240 üniversite var. Üniversiteyi öğrencinin ayağına götürüyoruz. 

18-06/23/resimid_9915338-copy.jpg

Batı Trakya'da Yunanistan yönetimi rahatsız. Niye Rahatsız? Türkiye'nin kalkınmasından rahatsız. Kardeşlerim bugün birlik günü beraberlik günü. Çok acele ediyorum iki ilçe kaldı saat 5'te bitiyor. 

Özgürlükler bizim sorunumuz demokrasi bizim sorunumuz. Demokrasi namusumuzdur sandık namusumuzdur. 

Kardeşlerim ne olur sandıklara gitmeyeni bırakmayın. CHP'li, Saadet'li İyi Partili ve HDP'lilere de sesleniyorum. Onlar da anlatın. Kardeşliğimizi asla bozmayalım Allah'a emanet olun.

18-06/23/resimid_9915339-copy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN