Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul tepkisi: Suç işliyorsunuz

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ni yapan müteahhitlerin suç işlediğini belirterek "Devletle sözleşme yaptığınızı düşünmeyin sözleşme yaptığınız iktidar gittiğinde bu maliyet size ödetilir" dedi. Ayrıca Kanal İstanbul'un İstanbul ve Trakya için birçok konuda tehdit oluşturduğunu söyleyen Davutoğlu, "İstanbul'u korumak vatanı korumak gibidir" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Kırklareli 1. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada çiftçinin ve esnafın yaşadığı maddi zorluğa, gündeme gelen ve siyaset arenasını ısıtan iddialara ve 26 Haziran'da ilk temelinin atılacağı açıklanan Kanal İstanbul Projesi'ne değindi.

Kanal İstanbul'un deprem, ekoloji, İstanbul ve Trakya'nın güvenliği açısından tehlikeli olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Kanal İstanbul yapılırsa Edirne ve Kırklareli sınırı İstanbul'dan kopacak. İstanbul'u korumak vatanı korumak gibidir" dedi.

'MALİYET DEĞİŞTİĞİNDE İHALE DEĞİŞİR'

Kanal İstanbul Projesi için 'suç işliyorsunuz' diye seslenen Davutoğlu, "Yapım ihalesi yapılmamış bir projeyi başlatmak suçtur. Maliyeti değişen yerde ihalenin değişmesi gerekir. Müteahhitlere sesleniyorum sakın ha devletle sözleşme yaptığınızı düşünmeyin sözleşme yaptığınız iktidar gittiğinde bu maliyet size ödetilir" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul projesine ayrılacak kaynaklarla Ergene projesi, GAP, Konya Ovası projelerinin bitirileceğini söyleyen Davutoğlu bu duruma sert tepki göstererek "Ama onların niyeti vatanı ihya etmek değil kendi ceplerini abad etmek" diye konuştu.

'MAFYANIN VARLIĞINI KABUL EDİYOR'

Davutoğlu, Kırklareli sokaklarında dolaştığını ve bu şehrin istiklalin ve onurun ne demek olduğunu iyi bilen illerden olduğunu belirterek "Son gördüklerimiz ve yaşadıklarımız milletimizin, devlete, hukuka, insana, siyasetçiye olan güveni sarsmış" dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkındaki iddialarına yönelik konuşan Davutoğlu, Ağar'ın Bodrum'daki Marina hakkındaki sözlerine değindi. Davutoğlu "Bir suçlama karşısında eski içişleri bakanı marinaya ben çökmeseydim mafya çökecekti diyor. Mafyanın varlığını kabul ediyor" diyerek tepki gösterdi.

'SİYASİ AHLAK YASASI İSTEDİK'

Davutoğlu siyasi ahlak yasası istediklerini belirterek bu talebin reddedildiğini dile getirdi. Siyasetin rant alanı olmaması için siyasete giren herkesin mal beyanında bulunmasını siyasetten çıkarken de bu kişilerin yine mal beyanını deklare etmelerini istediğini belirten Davutoğlu, "İmar rantından kimse zengin olmasın dedik" ifadelerini kullandı.

'HASAT MEVSİMİNİN ORTASINDA İTHALAT MI YAPILIR?'

Çiftçilere alım fiyatları konusunda devletin cömert davranmadığını söyleyen Davutoğlu, esnafın pandemide yaşadığı zorluğa da dikkat çekti ve "Bugün iktidarda olanlar devletin son kuruşunu dahi yakınlarına peşkeş çekmektedirler" dedi.

Tarım Mahsulleri Ofisi'nin 720 bin ton buğday ve arpa ithalatı kararı verdiğini söyleyen Davutoğlu, "Hasat mevsiminin ortasında ithalat yapılır mı?" diye sordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN