Son dakika! Diyarbakır'daki 11 köylü davasında karar

Son dakika! Diyarbakır'daki 11 köylü davasında karar

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Alaca Köyü ve mezralarında 1993 yılında gözaltına alınan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan kayıp 11 köylü davasında yargılanan emekli Tuğgeneral Yavuz Ertürk, beraat etti.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır’dan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınan davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Ertürk ile sanık ve müdahil avukatları katıldı.

ÖRGÜT KURMA DAVASI ZAMAN AŞIMINDAN DÜŞTÜ

Sanığın son sözlerinin dinlenmesinin ardından kararını açıklayan mahkeme, Ertürk hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan açılan kamu davasının zaman aşımından düşürülmesine hükmetti.

DİĞER SUÇLAMALARDA DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT

Heyet, Ertürk’ün "birden fazla kişiyi öldürme" ve "halkı silahlı isyana teşvik" suçlarından, atılı suçları işlediğine dair şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Alaca köyündeki kazıda kemikler bulunmuş, DNA testi sonucunda kemiklerin 1993’te gözaltına alındıktan sonra kaybolan 11 köy sakinine ait olduğu kesinleşmişti.

İddianamede, sanık Yavuz Ertürk hakkında "kasten adam öldürme" suçundan 11 kez müebbet ile "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "halkı silahlı isyana teşvik" suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

DİYARBAKIR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN