Son dakika! Erdoğan: Bedelini çok ağır öderler

Son dakika! Erdoğan: Bedelini çok ağır öderler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad yanlısı güçlerin Afrin'e ilerlemesiyle ilgili sert konuştu. Erdoğan "Top atışları yapılınca geri dönmek zorunda kaldılar. O dosya da şuan kapanmak durumunda kalmış durumda. Buna müsaade etmeyiz. Bunun bedelini çok ağır öderler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, bir gazetecinin rejim güçlerinin Afrin sınırına ilerlemesiyle ilgili sorusuna cevap verirken "Bedelini çok ağır öderler" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıymetli mevkidaşımla ilişkilerimizin tüm boyutlarını ele aldığımız ve potansiyel işbirliği imkanlarını değerlendirdiğimiz, ikili görüşme ardından heyetlar arası görüşmeyi gerçekleştirdik. İki ülke arasındaki , ticari, siyasi ve kültürel ilişkilerimize yakışır şekilde çok daha üs seviyelere çıkartılması konusundaki irademizi teyit ettik. İkili ticaret hacmimizin ortak çabalarla çok daha yukarılara taşınabileceiğine inanıyorum. Bu amaçla iş adamlarımızı teşvik etmeye, iş dünyasında gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Bugün yaptığımız görüşmelerde aynı iradenin İvanov tarafından da sergilenmesi bizleri ayrıca memmun etmiştir. Makedonya'daki yatırımları da arttırmak arzusundayız. Önümüzdeki dönemde çok daha fazla Türk şirketi Makedonya da faliyet gösterecek. Makedonya terörle mücadele konusunda da işbirliğimizi artırmakta kararlı olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı ile ortaya koymuştur. Özellikle FETÖ her iki ülke içinde ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu örgütün kökünü dünyanın her tarafında kazımak noktasında kararlıyız " diye konuştu.

"BU ÖRGÜTÜN KÖKÜNÜ KAZIMA KONUSUNDA KARARLIYIZ"

FETÖ'nün Türkiye ve Makedonya için ciddi tehdit oluşturduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu örgütün kökünü dünyanın her tarafında kazıma noktasında kararlıyız." ifadelerini kullandı.

"ANAYASAL İSMİNİ TANIYAN İLK ÜLKE OLDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ve Makedonya arasındaki isim sorunu ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Burada hiçbir tereddüt söz konusu değil. Zaten biz anayasal ismini ilk tanıyan ülke olduk. Bugün neredeysek bundan sonra da yine aynı yerde olacağız. Türkiye diplomaside hiçbir zaman ikircikli tavır takınmamıştır. Biz kararımızı verdikten sonra artık ölürüz, oradan bir daha dönmeyiz."

"GERİ DÖNMEK DURUMUNDA KALDILAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün akşam saatlerine doğru oradaki Şii milis güçlerinin bazı pikaplarıyla Afrin'e doğru bir hareketliliği tespit edilmiş. Fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar ve o dosya da o şekilde şimdilik kapanmış vaziyette." dedi.

"BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER"

Afrin'e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist gruplarla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün gerek Sayın Putin ve Sayın Ruhani ile yaptığımız görüşmelerde, bu konularda zaten mutabakatımız var. Maalesef bu tür terör örgütlerinin bazen biliyorsunuz kendilerine göre aldıkları kararlarla attıkları yanlış adımlar oluyor. Bunlara tabi fırsat vermemiz mümkün değil. Bunun bedelini de çok ağır öderler." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN