Son dakika! Erdoğan'dan Avrupa'daki Türklere çağrı: Vatandaşlık veriyorlarsa alın

Son dakika! Erdoğan'dan Avrupa'daki Türklere çağrı: Vatandaşlık veriyorlarsa alın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te Avrupa'da yaşayan Türklere hitap etti. Erdoğan, Avrupa'da yaşayan Türklere "Yaşadığınız ülke vatandaşlık veriyorsa mutlaka alın" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temasları çerçevesinde UETD 6. Genel Kurulu'nda Avrupalı Türklere hitap etti. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Her ne kadar birileri bizi ayırmak için ellerinden geleni yapsa da başaramayacaklar. Üzerinde önemle durduğumuz hususlardan biri de sizler Avrupalı Türklersiniz. İfade ettiğim hususları bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Yaşadığınız ülkenin vatandaşlığını mutlaka alın. Veriyorlarsa mutla alın. Çifte vatandaşlığa izin veren ülkeler için sorun yok. Haklarınızı hiçbir kayıp olmadan kullanabileceğiniz formüller geliştirdik.

Sizlerle bazı müjdeleri paylaşmak istiyorum. Yurt dışındaki çocuklarımızın anadilimiz Türkçe'yi öğrenmeleri için proje desteklerimizi çeşitlendiriyoruz. Bu kapsamda hafta sonu okulları ile çocuklarımızın anadilleri Türkçe'yi ve kültürümüzü öğrenmelerini teşvik edeceğiz. Diasporadaki gençlerimize ayrılan kontenjanları 2 katına çıkarıyoruz. Yurtdışındaki vatandaşlarımıza yönelik hizmetleri basitleştirmeye yönelik adımlar atacağız.

'TÜRKLER NE KADAR BİRLİK OLURSA O KADAR İYİ'

TRT Türk yeniden yapılandırılarak yurt dışındaki vatandaşlarımıza daha geniş hizmet sunacak. Yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın ülkemizde yarı zamanlı çalışabilmeleri konusunda seçimin hemen ardından adım atmaya başlıyoruz. Dünyanın neresinde bir vatandaşımızın başı dara düşse orada olmak bizim boynumuzun borcudur. Avrupalı Türkler kendi aralarında ne kadar birlik olursa o kadar güçlü hale gelir.

Bugün kimi Avrupa ülkeleri, şahsımıza ve ülkemize karşı terbiyesizlik düzeyine varan tavırlar sergileyebiliyorsa bunun sebebi oradaki Türklerin dağınıklığıdır. Kürt, Türk, alevi diyerek bizi bölüyorlar, birbirimize düşürüyorlar. Bizleri küçük gruplar halinde tutarak hakkımızı çiğneyenler karşılarında tek beden olmuş bir Türk toplumu gördüklerinde emin olun çok farklı davranacaklardır.

Avrupa devletlerindeki parlamentolarda ülkemize en büyük husumeti Türkiye kökenlilerin gösteriyor olması, bize karşı kurulan tuzağın nerelere kadar vardığını gösteriyor. İnşallah bu oyunu da hep birlikte bozacağız. Sizlerden benim ricam yaşadığınız ülkelerdeki siyasi partilerde aktif şekilde rol almanızdır. O parlamentolarda ülkemize hainlik edenler değil sizler yer almalısınız. Türk toplumu bu güce sahiptir. Yeter ki aramızdaki küçük farklılıkları, büyük hedeflere yürümenin önüne bir engel olarak koymayalım. Buradan Avrupa'daki kardeşlerimize sesleniyorum, şimdi bir olma zamanıdır.

24 Haziran'da Türkiye tarihi bir seçime hazırlanıyor. 24 Haziran'da sadece cumhurbaşkanı ve milletvekili seçmeyecek ülkemizin gelecek bir asrının da tercihini de yapacağız. Geçtiğimiz 16 yılda neler yaptığımızın en yakın şahidi sizsiniz. Cumhurbaşkanı adaylarından bazıları Türkiye'de neler olup bittiğini bilmese de onlara adres olarak sizleri veriyorum. Bu adaylar denizdeki balıklar gibidir, anlamazlar. Onları denizden alıp karaya attığın zaman denizin kıymetini anlarlar."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN