Son dakika! Erdoğan ODTÜ'lü öğrencileri affetti

Son dakika! Erdoğan ODTÜ'lü öğrencileri affetti

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhur İttifakı konsunda iki partinin da hassas olduğunu dile getirdi. Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına pankartı açtıktan sonra gözaltına alınan ve bir ay sonra serbest bırakılan öğrencilerle ilgili davanın da geri çekileceğini söyledi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Sayın Bahçeli arasındaki görüşme Cumhur İttifakı'nın kıymetini her zaman altını çiziyoruz. Gördüğümüz gibi de hala vatandaşlarımızdan, milletimizden beklentiler devam etmektedir. Her iki parti de Cumhur İttifakı konusunda hassastır.

Birincisi bu yerel seçimlere dönük olarak ittifaka nasıl olacağını söylemiştim, heyetlerdeki arkadaşlar çalışıyorlar. Bu formüller olgunlaşırsa genel başkanlara sunulacak.

Cumhur İttifakı'nın öneminin her zaman altını çiziyoruz. Her iki partinin farklı konularda farklı yaklaşımları olabilir. Ayrı düşünülen konular olabilir, ortak hareket edilmesi konular da olabilir. Bu çerçevede de MHP tarafından bir teklif getirildi.

Haksızlıkları affetme yetkisine sahip değiliz.

Bugün dikkat ederseniz sayın genel başkanımız bir ifade kullandı. Bunun dışında arkadaşlar hem hükümet hem parti tarafından biz nasıl bir yaklaşım üretebiliriz biz teklif hazırlayalım.

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLER AÇILAN DAVA GERİ ÇEKİLİYOR

Bu gençler kesinlikle kabul etmeyeceğiz ahlaki olarak doğru bulmayacağız bir pankart taşıyıp hem de cumhurbaşkanlığı makamına dönük olarak bir pankart taşımışlardı. Bu hem ahlaken yanlış bir iştir hem de suçtur. Tabii zaman içerisinde gençler, gençlerin aileleri temas kurdular. Yaptıklarının bu manaya geleceklerini düşünmediler. Ve sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmek istediler.

Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere verdiği önem çerçevesinde gençleri kabul etti. Arkadaşlarımızdan bir tanesinin ödül kazanmış projesi vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız yakından ilgilendi. Şunları söyledi: Bu ülkeyi sizlere bırakmak için yapıyoruz. Sizden daha büyük beklentilerimiz var. Kanunen yanlış olan işlerin içine girmeyin.

Sayın Cumhurbaşkanımız adına açılan dava yarından itibaren geri çekilecektir.

Çok güzel bir sohbet oldu. İyi bir karşılıklı diyalog oldu. Bugün açışısında ODTÜ'lü gençlerin kabulu gerçekleşmiş oldu.

KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Suudi Konsolosluğun dokunulmazlığı var. BM İnsan Hakları Konseyi sözcüsü bu şahsın dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi. Seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. Bunların faaliyetleri Viyana Sözleşmesi'yle garanti altına alınmıştır. İlk andan itibaren biz kendi soruşturmamızı yürütmek adına, konsolosluğa girilmesi için talepte bulunduk. Karşı taraftan anında olumlu karşılık verilmedi. Daha sonra verildi. Türkiye bağımsız soruşturmasını yürütüyor. Bu egemenlik haklarımız içerisinde, başkonsolosluk binası başka ülkenin toprağı sayılsa da Türkiye Cumhuriyeti’nde olmuştur. Bir başsavcı vekili bu soruşturmanın başındadır.

SAĞLIKTA TASARRUF

Herhangi bir hastanemizde bir boşluğun söz konusu olmaması için bizzat bu konu Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilmektedir. Vatandaşlarımızın herhangi bir şekilde tedirgin olmasına gerek yoktur. Sağlık hizmeti en dinamik şekilde şimdiye kadar olduğu gibi AK Parti dönemlerinde Cumhuriyet tarihinde olmayacak kadar parlak bir dönemine kavuşmuştur.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN