Son dakika haberi... Başbakan Binali Yıldırım Irak ziyareti hakkında konuştu: İbadi'den davet geldi

Son dakika haberi... Başbakan Binali Yıldırım Irak ziyareti hakkında konuştu: İbadi'den davet geldi

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım Irak ziyareti hakkında "Irak ziyareti ile ilgili söyleyeceğim şudur. Sayın İbadi'den böyle bir davet geldi. Bu konuda arkadaşlarımız içeriği ve zamanlaması konusunda çalışıyorlar" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Irak ziyareti ile ilgili söyleyeceğim şudur. Sayın İbadi'den böyle bir davet geldi. Bu konuda arkadaşlarımız içeriği ve zamanlaması konusunda çalışıyorlar. Yapılacak bu ziyaret tabii ki önemli bir ziyarettir. O bakımdan hazırlıklarının dikkatli bir şekilde yapılması gerekir.

BAŞİKA'NIN ARAMIZDA SORUN OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

(Başika açıklaması) Aramızda bu tür sorunların olmaması gerektiğini düşünüyorum.PKK ile bizim etkin mücadelemiz var. Bu konularda çok daha yakın bir işbirliği içerisinde olmamız lazım. Bizim açımızdan kabul edilemez referandumdan sonra biz ilişkilerimizi geliştireceğimizi düşünüyoruz.

KUZEY IRAK'A YÖNELİK YAPTIRIMLAR

KDP'nin buradaki temsilcisinin geri gelmemesini istedik. Ayrıca Irak ile bizim askerlerimiz ortak tatbikat yapıyorlar. Daha başka, bundan sonra alınacak tedbirlerimiz de var. Durum milli güvenlik meselesidir. Bunun ipuçlarını sayın Cumhurbaşkanımız verdi. Hazırlıkları tamamlanınca bunlar kademe kademe devreye girecek. Habur'un batısında Ovaköy faaliyete geçsin.

'GÖKÇEK' AÇIKLAMASI

Başbakan Yldırım; Melih Gökçek'in istifa edeceği iddialarına ilişkin soruya ''Dedikoduya göre amel edilmez'' şeklinde cevap verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN